Englezi otkrili najveći problem Hrvatske!

Uoči ždrijeba za Europsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini, BBC je predstavio svih 16 reprezentacija, među kojima je naravno i Hrvatska.

3.12.2011.
11:22
VOYO logo

"Prije četiri godine izgledali su kao da mogu jako daleko nakon što su pobijedili Njemačku 2:1 u Klagenfurtu. Ali na kraja je kažnjena njihova velika samouvjerenost na granici arogancije uoči četvrtfinala protiv Turske, te su ispali na jedanaesterce", analizirao je igre Vatrenih u Austriji Jonathan Pearce.

"Nedostatak strijelca je najveći problem Hrvatske. Eduardo se nikad nije u potpunosti oporavio od loma noge, koji je doživio u Arsenalu. Šimunić je spor u zadnjem redu, a upitni su i drugi igrači iz zadnjeg reda. Hrvatska puno ovisi o raspoloženju, ali ako budu koncentrirani mogu do četvrtfinala", smatraju Englezi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao najveća zvijezda momčadi ističe se Luka Modrić, za kojeg pišu da je jedan od najboljih na svijetu. Milan Badelj je igrač na kojeg treba najviše obratiti pozornost.

"Badelj je playmaker koji podsjeća na Modrića, koji je bio povezivan s Tottenhamom i Manchester Unitedom nakon što je zabilježio nekoliko dobrih nastupa za Dinamo kao 19-godišnjak. Danas ima preko 100 nastupa za hrvatski klub, a debi za reprezentaciju imao je protiv Malte", piše novinar BBC-a Chris Whyatt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga osvrnuo se na susrete Hrvatske protiv Engleske, odnosno Irske, kao i na to kako su Vatreni igrali u kvalifikacijama za Euro 2012.

Za Slavena Bilića pišu da svira gitaru, završio je pravo i tečno govori njemački, talijanski i engleski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao najpoznatijeg Hrvata istaknuli su Gorana Ivaniševića, čovjeka kojeg se Englezi sjećaju kao čovjeka koji je osvojio Wimbledon s pozivnicom.

Na kraju su kao zanimljivost vezanu uz Hrvatsku istaknuli da su baka i djed holivudskog glumca Johna Malkovicha bili ponosni Hrvati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo