ENGLEZI NE VJERUJU ŠTO SU NAPRAVILI: / Pogodite tko je njihov nogometaš godine!

Image
Foto: AFP, GLYN KIRK

Kapetan Manchester Uniteda i engleske reprezentacije Wayne Rooney po četvrti je put u karijeri izabran za najboljeg engleskog nogometaša, objavio je u utorak Engleski nogometni savez (FA).

5.1.2016.
16:40
AFP, GLYN KIRK
VOYO logo

U tradicionalnom izboru, u kojem sudjeluju članovi Engleskog navijačkog kluba, 30-godišnji Rooney je dobio 37 posto glasova za svoje reprezentativne nastupe u 2015. godini, u kojoj je postao najbolji engleski strijelac svih vremena. Rooney je u osam reprezentativnih nastupa postigao pet pogodaka. Pogodivši s bijele točke u dvoboju sa Švicarskom postigao je svoj 51. gol u dresu "Tri lava" te tako nadmašio 50 pogodaka dotašnjeg rekordera Sir Bobbyja Charltona.

Napadač Manchester Uniteda bio je jedan od najzaslužnijih što se engleska reprezentacija pod vodstvom izbornika Roya Hodgsona uvjerljivo kvalificirala za Euro 2016. u Francuskoj s maksimalnih 30 bodova iz deset utakmica. Drugo mjesto u izboru pripalo je napadaču Tottenhama Harryju Kaneu za kojeg je svoj glas dalo 30 posto članova Engleskog navijačkog kluba. Navijači su također birali i najboljeg igrača mlade reprezentacije, a nagradu će dobiti vratar Stoke Cityja Jack Butland koji je dobio 54 posto glasova. Rooney i Butland će nagrade primiti u ožujku, uoči dvoboja s Njemačkom u Berlinu (26.3.), odnosno uoči obračuna s Nizozemskom na Wembleyju (29.3.).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi navijači na društvenim mrežama su izrazili šok i neslaganje, jer Rooney igra sve manju ulogu u Manchester Unitedu, te smatraju da je engleski nogomet stvarno u lošem stanju ukoliko je Rooney najbolji igrač u zemlji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo