Šok u Engleskoj zbog bolesnih uvreda reprezentativcu

Nogometaš Manchester Uniteda i engleske reprezentacije Rio Ferdinand i engleska javnost ostali su šokirani uvredama navijača na račun braniča i njegovog brata Antona.

29.3.2013.
12:00
VOYO logo

Rio Ferdinand nije nastupio na utakmicama protiv San Marina i Crne Gore jer mu se nisu uklapale u program treninga, no to ga nije spriječilo da bude sukomentator susreta pa je za 'nagradu' je dobio vrlo brutalne uvrede navijača koji su mu poručili da ga treba spaliti na lomači.

Anti-rasistička nogometna organizacija FARE (Football Aginst Racism in Europe) prijavila je Međunarodnoj nogometnoj organizaciji (FIFA) navijače Tri lava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iako nismo imali promatrače na utakmicama, prikupili smo dokaze koji su nam poslani, kao i komentare u medijima. Sve smo poslali FIFA-i. Treba napomenuti da rasizam nije samo bacanje banana i imitiranje majmuna", izjavio je izvršni direktor FARE-a Piara Powar.

U engleskim medijima se tvrdi da je jedna od pjesama za braću Ferdinand zvučala ovako: "Build a bonfire, build a bonfire, Put Rio on the top, Put Anton in the middle, Then burn the f****** lot." (Napravi lomaču, stavi Rija na vrh, Antona u sredinu i zapali).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na snimci utakmice protiv San Marina se jasno čuje kako navijači pjevaju 'Fuck off Rio Ferdinand', a i sam nogometaš je ostao zatečen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemojmo prerano zaključivati što se zapravo dogodilo. Riječ je vrlo vjerojatno o manjoj skupini 'navijača' koji to zapravo nisu. Pričekajmo istragu FIFA-e", napisao je Ferdinand na Twitteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo