još se sjećaju sp-a / Engleski mediji impresionirani 'Vatrenima': Hrvatska je poslala poruku 'Gordom Albionu'

Image
Foto: Igor Kralj/Pixsell

Hrvatska je pobjedom protiv Španjolske ostala u igri za prvo mjesto i ukoliko to ponovi u nedjelju na Wembleyju osvojit će prvo mjesto

16.11.2018.
14:08
Igor Kralj/Pixsell
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija je poslala poruku 'Gordom Albionu' pobijedivši u triler utakmici Španjolsku3-2 i tako ostala u igri za plasman na Final Four Lige nacija, komentirali su engleski mediji pobjedu svjetskih doprvaka.

Hrvatska je pobjedom protiv Španjolske ostala u igri za prvo mjesto i ukoliko to ponovi u nedjelju na Wembleyju osvojit će prvo mjesto, a Engleska će potonuti u niži rang natjecanja, piše Daily Mail.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska pobjeda znači da i Engleska može do vrha ljestvice ukoliko pobijedi reprezentaciju koja nam je 'slomila srca' u polufinalu svjetskog prvenstva u Rusiji, navodi Daily Mail.

U opisu utakmice stoji kako je Hrvatska prvi put igrala pred svojim navijačima nakon World Cupa, uzvrativši Španjolcima 'slatkom pobjedom' za nedavni debakl u Elcheu kada je 'Furija' slavila sa 6-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska je pokazala kvalitetu koju ima, ali i snagu i volju karaktera kada su izborili pobjedu u sudačkoj nadoknadi," kazao je engleski izbornik Gareth Southgate.

Izbornik 'Gordog Albiona' nije skrivao oduševljenje raspletom zagrebačke utakmice jer su sada i Englezi u poziciji osvojiti prvo mjesto. Za to im treba pobjeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bit će to pravi spektakl, sjajan kraj godine za reprezentaciju. Stadion će biti rasprodan i atmosfera će biti sjajna, upravo onakva kakvu želimo," dodao je Southgare.

Engleska se za Hrvatsku pripremala, odigravši prijateljsku utakmicu protiv SAD-a u kojoj je slavila sa 3-0. Bio je to ujedno i službeni oproštaj Waynea Rooneya od dresa nacionalne vrste. Strijelci za Englesku bili su Lingard (26), Alexander-Arnold (27) i Wilson (77), a Rooney je u igru ušao u 58. minuti umjesto Lingarda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Engleski klinci su impresionirali u pobjedi protiv SAD-a, a Southgatre je sačuvao glavne igrače za 'super nedjelju' i okršaj protiv Hrvatske", piše Evening Standard.

"Bila je to večer u kojoj se sjećate prošlosti, a sretni ste zbog budućnosti. Rooney se oprostio, ali klinci su pokazali kako ne trebamo strahovati za budućnost. Sada Southgate i njegovi igači imaju priliku napraviti pravi skok."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na 'otoku' se nadaju kako će pobjedom dobiti barem malu utjehu za šokantan poraz u polufinalu World Cupa.

"Bez obzira što će se dogoditi u nedjelju, bila je ovo sjajna godina u kojoj smo postigli neke izuzetne rezultate i imali stvarno dobre izvedbe," poručio je engleski strateg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo dva dana za pripremu utakmice. Analizirat ćemo hrvatsku igru protiv Španjolske, ali znamo gotovo sve što treba znati o njima. Pobjeda protiv Španjolske dat će im veliko samopouzdanje i siguran sam kako će uživati u dolasku na Wembley," dodao je Southgate.

BBC navodi kako je Hrvatska ostvarila rezultat koji Engleskoj otvara vrata prvog mjesta u skupini i plasmana na završni turnir u iznimno jakoj i teškoj skupini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tko u nedjelju pobijedi na Wembleyju izboriti će Final Four, a tako i priliku osigurati mjesto na EP-u."

Mirror se više bavio prepucavanjem Dejana Lovrena i Sergia Ramosa nego samom utakmicom 'Vatrenih' i 'Furije'. Englezi su prenijeli nastavak njihovog verbalnog 'rata prenijevši Lovrenovu poruku Ramosu koju je objavio nakon utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Aaa-ha. Tri-dva. Pa ti pričaj majstore na konferenciji. A sad pobijediti Englesku. Gazimo, gazimo," poručio je stoper hrvatske vrste i Liverpoola.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo