CIFRE SU ZAISTA ASTRONOMSKE / Engleski klubovi potrošili su više od milijardu funti na transfere igrača, a iznenadit će vas tko je najviše zaradio

Image
Foto: Profimedia

Francuski klubovi su treći na listi najvećih potrošača

7.9.2021.
15:52
Profimedia
VOYO logo

Engleski nogometni klubovi potrošili su ovog ljeta na igračka pojačanja čak milijardu i 140 milijuna funti, što je više negoli su zajedno potrošili klubovi u Španjolskoj, Njemačkoj i Francuskoj zajedno, objavili su britanski mediji.

Najveći transfer bio je onaj Jacka Grealisha, koji je iz Aston Ville prešao u Manchester City za 100 milijuna funti, a odmah iza njega je transfer Romelua Lukakua za kojeg je Chelsea platio Interu 98 milijuna funti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slijede talijanski klubovi koji su potrošili 473,8 milijuna funti, a najskuplje pojačanje bio je napadač Chelseaja Tammy Abraham za kojeg je Roma platila 34 milijuna funti.

Image

Nijemci najviše zaradili

Francuski klubovi su treći na listi najvećih potrošača (428,9 milijuna funti), a najskuplji transfer bio je onaj Achrafa Hakimija, za kojeg je PSG platio Interu 60 milijuna funti. Lionel Messi, Gianluigi Donnarumma, Sergio Ramos i Georginio Wijnaldum stigli u PSG bez odštete, kao slobodni igrači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slijede njemački (337,9 milijuna funti), pa španjolski klubovi (325,4 milijuna funti). Real Madrid je pokušao iz PSG-a dovesti Kyliana Mbappea, ali je njihova ponuda od 154 milijuna funti odbijena.

S druge strane njemački klubovi su najviše zaradili na odštetama, 462,7 milijuna funti, a iza njih su francuske momčadi sa 457,3 milijuna funti zarade od odšteta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo