ENGLESKA LEGENDA ODUŠEVLJENA HRVATOM: /

'Često je na meti kritika, ali sada je defintiivno bio je najbolji'

Image
Foto: AFP

Lovren je odigrao jendu od najboljih utakmica u dresu Liverpoola.

11.4.2018.
15:03
AFP
VOYO logo

Senzacionalan preokret Rome protiv Barcelone gurnuo je pomalo u drugi plan prolazak Liverpoola u polufinale Lige prvaka. I u drugom susretu Redsi su srušili budućeg engleskog prvaka Manchester City. Pobjedom 2:1 na Etihadu došli su do 33. pogotka u ovoj sezoni Lige prvaka, što je najviše od svih engleskih klubova u povijesti.

Pokazala je momčad Jurgena Kloppa izrazitu napadačku moć jer trojac Salah, Firmino i Mane trpaju nemilice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, ono što je u ovim duelima došlo do izražaja jest konsolidacija zadnje linije. Puno je kritika bilo na račun igre Dejana Lovrena i Joeal Matipa, a i dolazak Virgila van Dijka nije se u početku pokazao pogotkom. No, stvari su se promijenile, a tom je progovorio i bivši engleski reprezentativac i nekadašnja zvijezeda Tottenhama i Newcastrela Chris Waddle.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako se govori o tome zašto Liverpool može otići do kraja, prvenstveno će se isticati njihova napadačka moć. Međutim, defanzivno su bili puno bolji u oba susreta sa Cityjem. City je posljednjoj trećini bio najlošiji ove sezone, ali zasluge za to idu Liverpoolu. Bili su disciplinirani otraga i odlični su bili pod pritiskom. Brzo je postalo jasno da Cityjevi igrači moraju brzo dodavati loptu ako im žele naškoditi jer s Van Dijkom i Lovrenom nemaju šanse u zraku", kazao je Waddle za BBC.

"Lovren je često na meti kritika, ali bio je odličan tijekom ovih ogleda. Po meni je možda bio i bolji na svojoj poziciji od Nizozemca", istaknuo je i dodao kako se Liverpool ne mora nikoga bojati u nastavku natjecanja.

"Međutim, mislim da će htjeti izbjeći Real u polufinalu. Po meni je Liveprool drugi favorit, odmah poslije Madriđana. Oni znaju kako osvojiti Ligu prvaka, a nakon ispadanja Barcelone signurno su još uvjereniji da mogu do trofeja treću godinu zaredom. U jednoj utakmici mislim da Liverpool može pobijediti Real, ali u dvije će im to biti znatno teže. S Romom ili Bayern bi prema onome što sam vidio bio dobar ždrijeb za njih", završio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo