EL CLASICO / Barcelona je sve prokockala! Dominirala čitav susret, a onda je čudesni Englez na Modrićevu asistenciju donio pobjedu Realu

Image
Foto: PROFIMEDIA

Tekstualni prijenos utakmice Barcelona - Real Madrid mogli ste pratiti na portalu Net.hr

28.10.2023.
14:28
PROFIMEDIA
VOYO logo

KRAJ

La Liga, 11. kolo

Olimpijski stadion, Barcelona

Barcelona - Real Madrid 1:2

Bio je to žustar početak utakmice s obje strane, nije bilo ispitivanja snaga već su i jedni i drugi letjeli po terenu, a samim time sudac je morao dosuditi nekoliko prekršaja. U 6. minuti utakmice Ilkay Gundogan pritisnuo je obranu Reala, a prvu grešku iskoristio je na najbolji mogući način, matiravši Kepu. Pogodak pogledajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 16. minuti novo uzbuđenje, zatresla se vratnica Madriđana, ali nije bilo promjene rezultata nakon udarca Fermina Lopeza. U idućoj minuti dodijeljen je i prvi žuti karton na utakmici, a zaradio ga je Fermin Lopez. Prvi ozbiljniji pokušaj Kraljeva bio je u 22. minuti kada je iz daljine odapeo Rudiger, međutim nije bilo opasnosti po vrata Katalanaca. Tribine Olimpijskog stadiona poludjele su u 28. minuti kada je Joao Felix fenomenalno predriblao braniče Reala i krenuo sam na Kepu, a onda ga je Carvajal opljačkao, ali tribine su zazivale prekršaj i crveni karton. U 37. minuti Carvajal je tukao iskosa, ali lopta je pogodila vanjski dio mreže. Sudačka nadoknada prvog dijela donijela je burne reakcije s tribina kada je Ferran Torres zaradio žuti karton, a nakon toga sudac je dao znak za odlazak na predah.

Image
TAJNO ORUŽJE /

Real protiv Barcelone kreće u totalnu ofenzivu: Ancelotti će Modrića ostaviti na klupi, ali s njim ima poseban plan

Image
TAJNO ORUŽJE /

Real protiv Barcelone kreće u totalnu ofenzivu: Ancelotti će Modrića ostaviti na klupi, ali s njim ima poseban plan

U drugom dijelu Barcelona je odmah krenula jako, Martinez je pogodio vratnicu, nakon čega je Kepa paradom obranio udarac Arauju. Prvu zamjenu napraviti je morao Carlo Ancelotti, u 52. minuti Camavinga je zamijenio Mendyja. Deset minuta kasnije reagirao je i domaći strateg, a s tribina su krenule ovacije. U igru je ušao Robert Lewandowski koji je zamijenio Ferrana Torresa. Ubrzo zatim, Ancelotti je ubacio novog ofenzivca, Joselu je ušao umjesto Rodryga, a na teren je poslao i Luku Modrića, koji je tako postao najstariji igrač koji je zaigrao u El Clasicu. Nova opasnost pred vratima gostujuće momčadi dogodila se u 65. minuti kada je Cancelov udarac blokiran, a lopta je prebacila Kepu, međutim na sreću Madriđana otišla je u korner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

68. minuta zabrinula je navijače Barcelone, Ter Stegen morao je čupati dalekometni pokušaj gostiju, te je loptu odbio u korner. Da ozbiljno vrebaju minutu kasnije dokazao je Jude Bellingham, kojem je to bio deveti pogodak sezone. Opalio je snažno sa otprilike 20 metara, Ter Stegen bio je na lopti, ali udarac je bio silovit i nezaustavljiv. Golčinu pogledajte OVDJE.

U 72. minuti u igru je ušao Oriol Romeu, a van je izašao Fermin Torres. Pet minuta kasnije još dvije zamjene kod Katalonaca, na terenu su se našli Yamal (najmlađi u povijesti El Clasica sa 16 godina i 107 dana) i Raphinha, dok je na klupu poslan portugalski dvojac - Felix i Cancelo. Lewandowski je prvi put zaprijetio u 79. minuti kada je sa dvadesetak metara tukao malo iznad grede. Druga minuta sudačke nadoknade bila je nevjerojatna. Carvajal je ubacio, Modrić proslijedio, a Bellingham pogodio za potpuni preokret Madriđana!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Xavi je iznenadio. Lewandowski je ostao na klupi, isto kao i wunderkind Lamine Yamal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

14.20 Skoro dva sata prije utakmice Real je objavio sastav. Kako je bilo i očekivano, Luka Modrić počinje na klupi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

_____________________________________________________________________

Dugo iščekivani španjolski derbi igrat će se u subotu s početkom u 16.15 sati. Real Madrid doći će u goste Barceloni, a to će ujedno biti i 255. El Clasico. Real Madrid ima 25 bodova, a Barcelona 24, nakon deset odigranih kola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spektakularni FNC 13 na rasporedu je 4. studenoga, a revanš Croate i Vase usred Beograda pratite ekskluzivno na platformi Voyo.

Prema pisanju španjolskih medija kapetan VatrenihLuka Modrić ponovno bi mogao početak dočekati na klupi, a bude li ušao u igru ispisat će povijest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: FNC - VOYO

"Bude li nastupio u utakmici protiv Barcelone, postat će najstariji nogometaš koji je nastupio u El Classicu", ističu u tekstu o Realovom veznjaku i ikoni hrvatskog nogometa. Rekord trenutačno drži nekadašnji vratar Reala Paco Buyo koji je u El Classicu igrao u dobi od 38 godina i 28 dana.

U subotu, na dan utakmice, španjolska Marca, list blizak Realu, potvrdio je da Modrić neće biti u početnoj postavi, ali i najavio da je njegov ulazak u igru dio posebnog plana trenera Carla Ancelottija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kroos će protiv Barcelone raditi ono što je godinama činio Modrić - voditi igru Reala i davati joj ritam. Činjenica je da je Modrić protiv Brage bio jako dobar, ali tamo je igrao samo zato što je Ancelotti odmarao Kroosa za Barcelonu", navodi Marca i otkriva:

"Ancelotti će od početka krenuti u opću ofenzivu, želi što prije osigurati tri boda. Startat će bez kalkulacija, ali jedno oružje će čuvati za kasnije, ako mu inicijalni plan ne uspije. To posebno oružje je Modrić."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo