EKSKLUZIVNO: / Kakav gaf šokiranog Vlatka Markovića!

Napokon se javio glavni i odgovorni! Sportski.

9.12.2011.
18:14
VOYO logo

Što se to događa u HNS-u? Na presici nakon današnje sjednice Izvršnog odbora nije bilo niti riječ o najvažnijoj stvari. Vi se ne javljate cijeli dan, što se događa? "O tome sam i ja čuo kao i vi, prema tome... Evo samo, sekundu da stanem tu jer mi je gužva velika", počeo je Marković koji je upravo bio u automobilu te je stao da nam pročita priopćenje koje je ponio.

"Mogu vam vrlo jednostavno reći, a to je: U svezi pojavljivanja informacija u medijima da su Željko Širić i Stjepan Djedović uhićeni, Hrvatski nogometni savez za sada ne raspolaže s informacijama u vezi s postupanjem pravosudnih tijela. HNS nije upoznat sa detaljima eventualnog uhićenja, (jer mi smo bili na sjednici kad se je to dogodilo) te očekujemo da budemo izviješteni od strane pravosudnih tijela RH u svezi s eventualnim djelima koja se stavljaju na teret Željku Širiću i Stjepanu Djedoviću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://www.youtube-nocookie.com/v/zUBzl3NNNpM?version=3&hl=en_US

HNS pozdravlja svaku akciju policije i svih pravosudnih tijela usmjerenih na sprječavanje korupcije, a pogotovo kad je u pitanju sport uopće", pročitao je Marković, a potom sam rekao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prema tome, ovog momenta je to jedino što vam mogu izjaviti jer se nalazim u Sloveniji na vikendu, sutra ili prekosutra kad dođem, možemo se čuti. Dabome da smo mi šokirani, jednostavno to nije moguće, za mene to nije istina, ali nažalost, izgleda da su corpus delicti čisto drukčiji".

Ozbiljno? Znači postoje neki konkretni dokazi protiv njih? "Ma ne, ne, ne corpus delicti, ne ne! Nego ova, ova, izvješća koje mi smo čuli. Ja sam corpus delikti krivo rekao".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa ispada po ovome što ste rekli da postoje čvrsti dokazi... "Ne, ne, ne, ne... Niti mi znamo gdje su oni uhapšeni, navodno u Zagrebu, niti imamo pojma o tome. Prema tome, mi čekamo da pravosudni organi nas izvijeste o čemu se radi, što se događa jer su to naši ljudi iz nogometnog saveza i naravno da se zanimamo".

Jeste li zadnjih dana imali kakve indicije što će se dogoditi? "A odakle bih imao? Pa to su dva vrhunska nogometna suca. Ja ja i dandanas, ovog momenta mislim da je to neka zabuna bila. Ne znam, poznajem dobro obojicu, oni su obojica članovi Stručne komisije za suđenje i ne mogu vjerovat da se to dogodilo,. Ako je to istina što sam ja čuo, to je onda katastrofa za hrvatski nogomet i za sve nas. Nažalost, mi u hrvatskoj čim napravimo neke bolje rezultate, ne bolje nego fantastične rezultate, imamo stanovite probleme sa ovakvim slučajevima. Ako je to istina, to opet ponavljam. Organi sada imaju vremena da istraže koja je prava istina, a istina je nama bitnija nego da pobijedimo Njemačku na EURU u Poljskoj".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što ako se optužbe o namještanju pokažu točnima? Ovdje se radi o istrazi državnih organa, o USKOK-u, a ne o pisanju novina, kao što je bilo uvijek do sada... "Ako su njih dvojica samo u pitanju, ma ne mogu vam ništa reći... Oni nisu zaduženi nikakvim organizacijskim problemima u Poljskoj i prema tome mi ćemo igrati potpuno normalno i tako se spremati. Da će nas to pogoditi da će nas strest, to je svakome jasno".

Imate li neku indiciju o kojoj se utakmici radi? "Odakle bih znao? Nemam pojma. Ma nemam pojma ni gdje su uhapšeni, ni gdje su bili, pa nisu valjda utakmicu neku sudili pa su radi toga uhapšeni. Ne znam. Vlatko Marković o takvim stvarima nema potrebe da uopće razmišlja, cijeli moj život to potvrđuje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo