EDUARDO PRIZNAO DA MU NEDOSTAJE ARSENAL; Upozorio je Engleze na opasne Hrvate: / Treba baciti oko na Pašalića i Rebića

Image
Foto: AFP

Eduardo je u Arsenal došao iz Dinama 2007. te se ondje zadržao do 2010. godine

3.4.2021.
12:56
AFP
VOYO logo

Bivši hrvatski reprezentativac Eduardo da Silva je u intervjuu za Sky Sports govorio o svom nekadašnjem klubu Arsenalu, ali i o hrvatskoj reprezentaciji.

"Mene su kupili od hrvatskog velikana Dinama, ali nisam bio skupa prinova. Danas je teško postići instantni rezultat na taj način. Arsenal mora uložiti u tri do pet igrača da se vrati na vrh", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nedostaje mi to vrijeme"

Eduardo vjeruje da Arsenal ove sezone ima šanse za uspjeh: "Siguran sam da će biti bolji iduće sezone, ali ni ova nije gotova. Arsenal ima priliku osvojiti Europa ligu i to moraju prioritizirati. To je najlakši način za vratiti se u Ligu prvaka, što bi bilo sjajno za igrače jer se radi o najvažnijem natjecanju na svijetu."

Eduardo je u Arsenal došao iz Dinama 2007. te se ondje zadržao do 2010. godine. Za londonski je klub nastupio 67 puta i zabio 21 pogodak, ali zbog teškog loma noge koji je pretrpio u svojoj prvoj sezoni ondje nikad se nije vratio u formu iz najboljih dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čini mi se kao da sam jučer napustio Arsenal. Sjećam se svih lijepih trenutaka u Londonu. Arsenal u kojem sam ja bio je igrao prekrasan nogomet. Nedostaje mi to vrijeme. Obožavao sam Cesca Fabregasa. Tada je igrao tako dobro da ni na utakmicama i na treninzima nije mogao izgubiti loptu. Svako njegovo dodavanje bilo je uspješno, svaki udarac opasan, imao je mnogo asistencija. On je najbolji igrač s kojim sam igrao", prisjetio se.

Ponovni susret Engleske i Hrvatske na ljeto

Dotaknuo se Eduardo i hrvatske nogometne reprezentacije, čiji je treći najbolji strijelac u povijesti. Zabio je 29 golova u 64 susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska svake godine napreduje, uvijek igra odlično na velikim natjecanjima, a zadnjih godina Engleska ima puno problema s Hrvatskom. Nekoliko igrača se umirovilo nakon SP-a u Rusiji, ali momčad je i dalje jako kvalitetna", kazao je.

Engleska i Hrvatska ponovno će se susresti u skupini D na Europskom prvenstvu ovog ljeta. Da Silva je upozorio Engleze na što moraju obratiti pažnju:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Englesku moraju brinuti hrvatski vezni red i napad. Naravno, tu je Modrić, Ivan Perišić je legenda Hrvatske, Mateo Kovačić igra sve bolje za reprezentaciju. Treba baciti oko i na Marija Pašalića te Antu Rebića. Imamo mnogo igrača koji Engleskoj mogu napraviti probleme, ali bi obje ekipe trebale proći skupinu."

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo