Slavni Vatreni dao dosad najveći kompliment Srbima

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac u srijedu je na presicu poslao dva igrača koja vjerojatno neće biti među prvih 11 na Marakani.

4.9.2013.
14:39
VOYO logo

"Što se tiče mog statusa u Šahtaru, mogu reći da sam odigrao dosta utakmica i da je moje fizičko stanje jako dobro. Svi koji smo tu smo spremni, pogotovo za ovakve utakmice. Naravno da se kao i svi ostali nadam minutaži. Na kraju će izbornik odlučiti tko je spreman igrati", rekao je Eduardo i prisjetio se svoje prve utakmice protiv Srbije.

"Kao član mlade reprezentacije 2005. sam igrao za mladu reprezentaciju Hrvatske, izgubili smo 1:3, dao sam gol. Za nas je to bio lijep događaj, isto je bila vruća atmosfera i ne bojimo se situacije u Beogradu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Eduardo je dao veliki kompliment obrani reprezentacije Srbije, koju smatra jednom od najboljih na svijetu.

"Koliko se sjećam, nisam u engleskoj ligi igrao protiv Ivanovića. Ali svakako, Srbija ima obranu za poštovanje, po imenima i klubovima, to je možda i najbolja obrana na svijetu. No, i mi imamo sjajan napad...", zaključio je Eduardo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ognjen Vukojević u mnogočemu je pratio Eduardov razvoj u karijeri, igrali su zajedno od najmlađih kategorija...

"I ja sam igrao na Marakani 2005. za mladu reprezentaciju. Bili smo mladi, pamtim da je izbornik Bilić bio bolestan, utakmicu je vodio Asanović. Prvi puta dmo osjetili paklenu atmosferu, bilo je puno golova, crvenih kartona, baš je bilo živo. Sjećam se da mi je ta utakmica ostala upamćena po atmosferi. Poslije smo prošli puno velikih utakmica i žestokih ambijenata i mislim da nas atmosfera u Beogradu nimalo neće impresionirati", kaže Vukojević i dodaje da neće biti lako, ali na travnjaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Slažem se da je Srbija sada puno jača nego prije šest mjeseci. S Matićem su Srbi sigurno dobili kvalitetu više u sredini, no najprije su jači jer su uigraniji. Međutim, mi pričamo o tome da prvo mjesto nije izgubljeno. pobjedom u Beogradu ostajemo u utrci za prvo mjesto. No, utakmica u Beogradu može biti ključ za prvo mjesto. Svjesni smo slabih utakmica koje smo odigrali, no ova reprezentacija je pokazala da je najbolje kada je najteže. Mora li uvijek biti teško? Mora! Danas nema slabih suparnika, pa pogledajte rezultate u današnjem nogometu. Sigurno je da će Srbi probati u prvih petnaestak minuta napraviti pritisak. Očekujem dobru utakmicu, a mi idemo na pobjedu, njima isto treba pobjeda da probaju nešto napraviti", zaključio je Ogi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo