Džeku, Ibričića i ostale izbacuju iz kvalifikacija?!

Iako solidno stoji u kvalifikacijama za EURO 2012., Bosna i Hercegovina najvjerojatnije neće vidjeti turnir u Poljskoj i Ukrajini iduće godine.

29.3.2011.
19:51
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Skupština Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine odbila je u utorak prijedlog izmjena statuta te organizacije na kojima je inzistirala FIFA i UEFA pa je sada sasvim izvjesno kako će uskoro slijediti kazne europske i svjetske nogometne federacije, koje će značiti i suspenziju BiH nogometa iz svih međunarodnih natjecanja.

Suspenzija znači da bosanskohercegovačka nogometna vrsta neće moći nastupati na međunarodnim natjecanjima, niti će to moći učiniti bilo koji nogometni klub iz te zemlje.

http://www.youtube.com/embed/q00tElI0s5o Posljednja pobjeda BiH u kvalifikacijama

Na izvanrednoj skupštini NS BiH održanoj u Sarajevu samo 22 od 53 nazočna člana glasovalo je u prilog promjena statuta kojima je umjesto tročlanog predsjedništva NSBiH trebala biti uspostavljena funkcija jednog predsjednika kako je to slučaj u svim drugim državama.

Upravo na toj izmjeni inzistirale su FIFA i UEFA ostavljajući Nogometnom savezu BiH da to učini najkasnije do 1. travnja.

Promjenama statusa NS BiH odnosno uvođenju funkcije predsjednika saveza od početka su se protivili članovi skupštine Saveza koji dolaze iz Republike Srpske u čemu su imali potporu entitetskih vlasti.

U glasovanju protiv izmjena statuta njima su se u utorak pridružili i članovi skupštine koji dolaze iz županija s hrvatskom većinom pa su za promjene koje traže FIFA i UEFA praktično glasovali samo bošnjački članovi skupštine NS BiH. Aktualni predsjednik NS BiH Bogdan Čeko kratko je izjavio kako je ovakav ishod možda i najbolje rješenje.

"Dobar je trenutak da se s novim ljudima krene u uspostavu novog saveza", rekao je Čeko novinarima.

FIFA i UEFA već su ranije naznačili kako će već u travnju uslijediti kaznene mjere.To znači da izvršna tijela NS BiH biti raspuštena a umjesto njih će biti uspostavljeno privremeno "povjerenstvo za normalizaciju" čije će članove imenovati vodstva FIFA-e i UEFA-e.

Povjerenstvo će imati zadaću osigurati poslovanje NS BiH tijekom suspenzije te pripremiti uspostavu Saveza u sasvim novom sastavu kao i osigurati usvajanje statuta kojega je sadašnja skupština odbacila. Dok taj proces ne bude završen bosanskohercegovačkom nogometu prijeti suspenzija.

arti-201103070595006

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali