Gost Mojmire Pastorčić / Dražen Lalić za RTL: 'Uprava Dinama se, koliko sam informiran, sastajala u Međugorju'

Image

Vodeći autoritet po pitanju navijača u Hrvatskoj, sociolog Dražen Lalić gostovao je u ponedjeljak kod Mojmire Pastorčić u RTL Direktu te je žestoko prozvao člana Uprave Dinama Krešimira Antolića.

24.5.2022.
7:30
VOYO logo

Glavna tema u Hrvatskoj je od subote navečer sukob navijača Hajduka s policijom kod odmorišta Desinec na putu prema jugu nakon derbija Dinama i Hajduka.

U RTL Direktu je u ponedjeljak navečer gostovao Dražen Lalić, sociolog koji je napisao knjigu o navijačima, radio je intervjue s mladim splitskim delinkventima, napisao je i knjigu "Nogomet i politika".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lalić je u RTL Direktu detaljno analizirao spomenuti slučaj da bi se na posljetku dotaknuo i organizacijske uloge Dinama odnosno istaknutog člana Uprave zagrebačkog kluba Krešimira Antolića.

Image
Gost RTL Direkta /

Lalić o Torcidi: 'Morali su mokriti u bocu, to je sadizam. Što da je premijerov sin satima bez hrane i vode?'

Image
Gost RTL Direkta /

Lalić o Torcidi: 'Morali su mokriti u bocu, to je sadizam. Što da je premijerov sin satima bez hrane i vode?'

'Zašto smo prepušteni sadizmu likova kao što je Krešimir Antolić'

Ne mogu se napisati zakoni i oštro kazniti, a ne razgovarati s tim mladim ludima. Mi smo u Splitu imali redovite kontakte s njima. Sada na ovom susretu s Rijekom ne očekujem nikakve izgrede, izvući će se poruka. Ali zar se moraju dogoditi takve stvari da budemo oprezniji?', konstatirao je te onda otvoreno prozvao i Krešimira Antolića kojeg je nazvao Mamićevim satrapom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zašto smo prepušteni sadizmu likova kao što je Krešimir Antolić i njemu slični. On se već dokazao suradnjom s Mamićem. On je jedan Mamićev satrap. A znate što znači satrap? On je namjesnik. Da se jedan klub vodi u drugoj zemlji. Pa uprava Dinama se sastajala, koliko sam informiran, u Međugorju. Je li politika gleda raširenih prstiju kroz to? Šta tu radi HNS, šta tu radi naš premijer? Hoće li predsjednik republike reći nešto na to? On o bitnim stvarima u zemlji ne govori, on govori samo o nebitnim stvarima. Sada nakon ovoga će morati nešto reći', žestoko je završio Lalić svoje izlaganje.

Cijeli intervju s Draženom Lalićem za RTL Direkt pogledajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo