legendarni golman vatrenih / Ladić: 'Da stavite na stol da Hrvati biraju idućeg protivnika, više bih ih odabralo Brazil, nego HDZ 90-ih'

Kaže i da se veliki rezultati ne mogu napraviti bez dobrih obrana vratara, a da imamo sreću da smo i u Katru i u Rusiji pokazali da imamo vratare na koje se Vatreni mogu osloniti. Za Brazilce dodaje da 'nisu svemirci', da definitivno nije lako parirati im 90, a onda ni 120 minuta, ali i poručuje: 'Da se igrati s njima'

6.12.2022.
20:15
VOYO logo

RTL-ov Marko Vargek iz Dohe javio se s Draženom Ladićem, našem vrataru iz 1998. u Francuskoj.

Kad je stani-pani, onda gledaj vratara, je li to najvažnija pozicija u nogometnoj momčadi?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Definitivno se veliki rezultat ne može napraviti bez dobrih obrana vratara, ne samo u nogometu, nego i drugim momčadskim sportovima koji se igraju na gol i loptu.
Mi imamo sreću i kvalitetu, a to se pokazalo i u Rusiji i u Katru, da imamo vratare na koje se zaista možemo osloniti. Iako nismo ponekad zadovoljni, umjetnički dojam nije najbolji, ali je itekako učinkovito.

Dominik Livaković - njegova sinoćnja predstava, dečko koji je bio osporavan u nekim trenucima za reprezentaciju?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne vidim razloga da bi trebao biti osporavan, ali mi smo takvi. U svakoj sitnici tražimo razlog, uzrok tome. Ne trudimo se gledati, pogotovo ja, puno više pozitivnih stvari, ali nas ti pojedinci, momci razuvjere da zaista imaju tu kvalitetu i u pravo vrijeme. Liv je to pokazao jučer i sve su tri utakmice bile dobre, umjetnički možda ne najbolje, ali mi smo u tri utakmice primili jedan gol.

Jedna od rjeđih reprezentacija koje nije kasilara više zgoditaka. I protiv Japana nismo imali zgoditke, a kod Japana vidjeli smo i protiv Njemačke i Španjolske, njihov izvedbe nisu mačji kašalj. Možemo biti zadovoljni. I u Rusiji nije bilo u startu mišljenje da smo top, ali...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Livaković je uveo revolucionarnu tehniku branjenja penala, obično vratari izaberu stranu i bace se. Španjolski mediji kažu da je Livaković čekao da igrač pukne, nagnuo se naprijed - što kažete na tvrdnju?

Mediji pišu svašta. Da se nagnuo naprijed je normalno, ne možeš inače reagirati. Ako si nagnut natrag, onda si na petama i tu nema prave reakcije. Da je čekao - nije baš istina. Pogledajte slow motion - kod svakog izvođenja, ne samo on, nego svaki vratar mora krenuti nešto ranije ako želi napraviti dobru intervenciju. Da li pogodi stranu ili ne? OK. ima ih koji čekaju, nadajući se da će jedanaesterac biti izveden po sredini. Međutim, u pravilu te intervencije, ako ide na stranu, završavaju da kleknu na koljena. Tu nema prave intervencije da se ispruži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skaut ste Dalića, bili ste na utakmici Brazila i Južne Koreje - jesu li Brazilci svemirci, jesu li nepobjedivi, što ste vidjeli?

Definitivno svemirci nisu, vidjeli ih nismo, a Brazil gledamo... Mislim da moramo biti jako veseli što imamo čast i priliku igrati protiv Brazila. Da ovog trenutka ponudite ovih sedam reprezentacija da budu na stolu i da Hrvati biraju, mislim da bi u većem postotku odabrali Brazil, nego je HDZ dobio izbore 90-ih. Imamo priliku u petak igrati protiv njih. Definitivno neće biti lako, trebat će biti ozbiljnije nego do sad, spremni smo i imamo potencijala nesumnjivo. Parirati njima 90, možda 120 minuta, nije lako, ali da se igrat protiv njih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo