DRASTIČNA PROMJENA KOJA MOŽDA NEĆE SVIMA ODGOVARATI: / Evo kako će vjerojatno izgledati završnica Lige prvaka

Image
Foto: Profimedia

Liga prvaka trebala bi se nastaviti 4. kolovoza i to odigravanjam zaostalih utakmica osmine finala

3.6.2020.
8:56
Profimedia
VOYO logo

Prvenstva se, u državama Europe, polako nastavljaju, ali nitko pojma nema kada bi se i u kakvom formatu mogla odigrati Liga prvaka. UEFA i Europska udruga europskih klubova razgovaraju o mogućim raspletima Lige prvaka, a čini se kako se jedan scenarij polako kristalizira. On je za sada B opcija jer se u UEFA-i nadaju da će moći izvesti svoj regularni format, ali ako se stanje zakomplicira, Liga prvaka bi trebala izgledati nešto drugačije.

Naime, navodno su u UEFA-i skloni rezervnom scenariju završnog turnira s osam najboljih klubova koji bi se trebao održati na neutralnom terenu, dakle nekakav Final Eight, i u ovom slučaju igrao bi se u Portugalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Aerial view taken of the Mestalla stadium in Valencia during the UEFA Champions League Group H football match between Valencia and Atalanta played behind closed doors in light of the coronavirus outbreak. Football matches in the top two divisions in Spain and France will be played behind closed doors for at least the next two weeks following the decision by Italy's government to suspend top-flight games until April 3 due to the coronavirus epidemic., Image: 505162545, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: JOSE JORDAN / AFP / Profimedia

Liga prvaka trebala bi se nastaviti 4. kolovoza i to odigravanjam zaostalih utakmica osmine finala, zatim bi se igrala četvrfinala i polufinala normalno na dvije utakmice, a finale bi se trebalo odigrati 29. kolovoza u Istanbulu.

Međutim, Mundo Deportivo piše kako UEFA i ECA pripremaju i daj rezervni B scenarij, ako se situacija s koronavirusom ponovo zakomplicira. Final Eight i Final Four igrala bi se na jedan susret, a sve bi se utakmice održavale na jedno mjestu. Finale bi se u tom slučaju igralo 22. kokovoza, a Mundo piše kako je Lisabon idealna destinacija za ovu završnicu jer su stadioni La Luz i Jose Alvalade relativno novi, a svi su portugalski predstavnici već su ispali, pa bi teren bio neutralan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

E sada, hoće li se ovakav scenarij svidjeti sudionicima to je teško reći. U normalnom scenariju svaki klub ima dvije utakmice da izbori plasman i pogrešaka može biti, odnosno daju se ispraviti, dok u Final Eight formatu na jednu utakmicu svaka pogreška može značiti ispadanje. Dakle, igrat će se s puno većim pritiskom...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo