DRAMATIČNE IZJAVE ŠEFA ENGLESKOG NOGOMETNOG SAVEZA: / 'Korona bi mogla uništiti sve, samo je jedan način da se izvučemo'

Image
Foto: Profimedia

Smatra da mjere štednje koje se provode u najvišem rangu neće biti dovoljne

7.4.2020.
23:23
Profimedia
VOYO logo

Čelni čovjek Engleskog nogometnog saveza, Greg Clarke, poprilično je zabrinut zbog financijske krize, uzrokovane pandemijom koronavirusa, koja je pogodila nogometni svijet i u utorak je dao poprilično dramatičnu izjavu. Tvrdi da bi financijska kriza mogla uništiti sve engleske klubove i lige, a jedini spas vidi u tome da svi akteri ravnomjerno podnesu teret.

Premiership je kao i sve ostale lige u Europi pod suspenzijom do daljnjeg, a Clarke misli da će najgore proći niželigaši. Smatra da mjere štednje koje se provode u najvišem rangu neće biti dovoljne i da će se svi u engleskom nogometu morati udružiti kako bi spasili niželigaše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia, Craig Milner/News Images / Shutterstock Editorial
Image
Foto: Profimedia, Craig Milner/News Images / Shutterstock Editorial

.

"Nogomet se danas suočava s ekonomskim izazovima koji premašuju najluđu maštu svih onih koji ga vode. Pandemija će biti praćena ekonomskim posljedicama i trpjet će svi poslovni sektori. Pred nama je ozbiljna opasnost da izgubimo sve klubove i lige jer se financijski sve urušava. Mnogi omiljeni klubovi malih i lokalnih zajednica mogli bi nestati, a ne vidim neke izglede za njihovo uskrsnuće ako dođe do najgoreg. Suočeni smo s do sada neviđenom katastrofom i svi sudionici u ovoj priči, od igrača, navijača, klubova, vlasnika i administratora, svi, baš svi moraju dati sve od sebe i podijeliti bol kako bismo spasili igru koju toliko volimo", rekao je Clarke.

Do sada su gubici u engleskom nogometu strašni i idu preko milijarde eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo