DRAMATIČNA POZADINA NAJSKUPLJEG OVOLJETNOG TRANSFERA: / Supertalentirani Nijemac suludim potezom osigurao prelazak u Chelsea

Image
Foto: Profimedia

Oko ovog transfera bilo je podosta komplikacija i drame

10.9.2020.
10:00
Profimedia
VOYO logo

Mladi njemački supertalentirani nogometaš i reprezentativac, Kai Havertz, prešao je iz Bayera Leverkusena u redove Chelseaja za golemih 80 milijuna eura i tako je postao najskuplji igrač u ovom prijelaznom roku.

Transfer, kao i većina njih danas, ima dodatne bonuse i konačna odšteta može se čak popesti i do sto milijuna eura. Međutim, oko ovog transfera bilo je podosta komplikacija i drame. Pregovori su između dvaju klubova trajali su tjednima, spominjale su se cifre i puno veće od sto milijuna eura, a sportski direktor Bayera, Rudi Voller optužio je Chelseajevu sportsku direktoricu Marinu Granovskaju da se služi špijunažom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia, Maik Hlter/team2sportphoto/Pool/via Kolvenbach
Image
Foto: Profimedia, Maik Hlter/team2sportphoto/Pool/via Kolvenbach

Kai Havertz

Havertz sam riješio problem

Njemački je Bild na koncu objavio i pozadinu cijelog transfera, odnosno kako su se klubovi na kraju uspjeli dogovoriti za odštetu manju od sto milijuna eura. Nijemci su na kraju pristali da im se isplati 80 milijuna eura, ali samo ako kroz bonuse on može narasti do sto milijuna.

No, Bild tvrdi kako je za prijelomni trenutak u poslu zaslužan baš mladi Havertz. On i njegov agent odlučili su malo ubrzati stvari i na koncu se Kai odrekao svog postotka u transferu u korist Bayera. Leverkusen je pristao na takav dogovor i zadržao je svih 80 milijuna eura, a procjenjuje se kako je Havertzov dio trebao biti nekih desetak posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Havertz je zapravo donio razumnu odluku, odrekao se tih osam milijuna eura, ali će zato u pet godina u Chelseaju zaraditi oko sto milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo