DRAMATIČAN APEL: / 'Situacija će eskalirati novom pucnjavom! Ne želim da nam klubove vode Velja Nevolja i Sale Mutavi'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

U Sv.

14.2.2017.
22:11
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Načelnik Uprave policije MUP RH Krunoslav Borovec predstavio je izvješće Ravnateljstva policije o trenutnoj situaciji na našim stadionima. Prikazao je konkretne brojke iz protekle natjecateljske godine, pri čemu je pokazao veći angažman policije uz podjednak broj gledatelja i incidenata te je analizirajući brojke dao zaključak kako je prevelik teret pao na leđa policije.

'Nedostaje nam uključivanje krim policije'

Uz nerede na stadionima, Borovec je pobrojao i različite nerede izvan njih - kamenovanja, tučnjave na autocestama, napade na službene osobe HNS-a, frakcijske obračune, napade na navijače iz drugih zemalja te nerede u inozemstvu. Dodao je kako je u 2016. izrečeno 185 mjera zabrane dolaska, više od 60 manje nego godinu ranije, te 129 mjera opreza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krešimir Antolić, povjerenik za sigurnost Dinama, uputio je prilično dramatičan apel.

"Navijačka supkultura ima obilježja organiziranog kriminala. Dinamo je na određeni način talac u situaciji koja postoji oko BBB-a i više nema što napraviti osim određene pojedince zatvoriti u koncentracijski logor, da bi oni bili zadovoljni time. Uložili smo 150.000 kuna u video-nadzor samo 2016. godine. Otkad su se BBB-i vratili, na svakoj utakmici imamo bakljade, a pokriveni su video-nadzorom i okruženi zaštitarima. Apeliram i molim, nedostaje nam uključivanje kriminalističke policije jer ova situacija unutar BBB-a eskalirat će novom pucnjavom, ozljeđivanjem ili paležom automobila. Ne bih htio biti zloguki prorok da nam klubove vode Velja Nevolja i Sale Mutavi", aludirao je Antolić na zloglasne vođe Partizanove navijačke skupine, povezane s kriminalnim miljeom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gomila kazni

Zoran Cvrk iz HNS-a naveo da je od rujna 2014. do srpnja 2016. godine HNS bio kažnjen za devet od ukupno 22 odigrane utakmice A reprezentacije i to s 419.000 eura, 150.000 švicarskih franaka, pet utakmica bez publike, pri čemu jednu još treba odraditi te oduzimanjem jednog boda. K tomu, Savez zbog tih incidenata na četiri gostujuće utakmice nije vodio navijače.

"Nemojte zaboraviti i izbijenu dobit za utakmice bez gledatelja, ne samo HNS-u, već gradovima domaćinima, klubovima domaćinima i hrvatskoj državi", istaknuo je Cvrk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo