DRAMA SE NASTAVLJA: / Slavni klub potonuo na sudu u 10 minuta!

Talijanski nogometni prvoligaš Parma službeno je proglasio stečaj zbog duga od 100 milijuna eura i neizvjesno je hoće li nastaviti natjecanje u Serie A ove sezone.

19.3.2015.
18:55
VOYO logo

Stečaj je proglašen na današnjoj sudskoj raspravi koja je trajala svega deset minuta. Predsjednik kluba Giampietro Manenti nije mogao prisustvovati raspravi jer je u srijedu priveden zbog pronevjere i pranja novca.

Još uvijek nije jasno koće li Parma odraditi sezonu do kraja. Trenutačno je na posljednjem mjestu s devet bodova, 16 manje od zone spasa. Klub će sada dobiti stečajnog upravitelja koji bi do konca sezone trebao pronaći novog vlasnika. Ako u tome ne uspije, Parma seli u četvrtu ligu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nadam se kako ćemo igrati ovoga vikenda protiv Torina," kazao je predstavnik kluba Osvaldo Riccobene.

Početkom ožujka Udruga talijanskih nogometnih prvoligaša (Lega Calcio) odlučila je posuditi Parmi pet milijuna eura kako bi izgurala sezonu do kraja. Nedavno je i predsjednik Serie A Maurizio Beretta najavio kako će liga intervenirati ukoliko Parma završi u stečaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ukoliko klub proglasi stečaj morat ćemo intervenirati," najavio je Beretta koncem veljače. Sada se to i dogodilo, pa će biti zanimljivo vidjeti kako će reagirati Serie A.

Parma u svojoj povijesti nikada nije bila talijanski prvak, no dva puta je osvojila Kup Uefa (1995, 1999), a jednom Kupu kupova (1993). Osvojila je i europski Superkup (1993), a tri puta je bila i pobjednik talijanskog Kupa (1992, 1999, 2002).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo