Drama na A1: Gabrić ležao bez svijesti, auti prolazili!

Otkrivaju se nove okolnosti nesreće koja je potresla Hrvatsku.

26.5.2011.
14:20
VOYO logo

Drago Gabrić i suvozač Ante Đuzel putovali su autocestom A1 iz Zračne luke u Resniku prema Imotskom, kad su na kišom natopljenoj cesti, pri neprilagođenoj blizini, kaže policija, izletjeli s ceste i zamalo poginuli. Nesreća koja se dogodila u nedjelju oko 18.20 kod Biska potresla je Hrvatsku, a detalji koji sada izlaze u javnost posebno su bolni i tužni.

Snimka sigurnosne kamere pokazuje da je autocesta bila natopljena kišom, a vidi se i trenutak kad se golemi BMW X6 survao u osam metara dubok ponor preko zaštitne ograde. U tom je trenutku počela prava drama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đuzel, koji je prošao s lakšim ozljedama, deset je minuta grozničavo pokušavao zaustaviti nekoga tko bi pomogao. No, nitko nije želio stati, auti su prolazili, a onesviješteni hrvatski reprezentativac je polako gasnuo.

"Đuzel je bio prisebniji, dok Gabrić nije odmah dolazio potpuno k svijesti. Izudarani Đuzel odmah je pozvao pomoć, a nakon što je pokušao sam pomoći prijatelju, potražio je pomoć ostalih sudionika u prometu. Desetak vozila nije se zaustavilo na njegove apele i mahanje da stanu, a navodno je jedan turistički autobus nakon nesreće stao u zaustavnoj traci pored ceste, pa produžio vožnju", piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon desetak minuta, napokon je stao jedan vozač vučne službe i Đuzelu pomogao oko Gabrića. Nisu ga pomicali zbog straha od pogoršanja ozljeda, a nekoliko minuta poslije stigli su vatrogasci, koji su Gabrića izvukli iz vozila, a uskoro u Hitna pomoć. U tim je trenucima počela borba za Dragin život.

U cijeloj priči strašno zvuči i vijest da je Gabrićev i Đuzelov prijatelj, Tomislav Vrgoč, koji je prije desetak dana također doživio tešku prometnu nesreću i čije su nalaze te kobne nedjelje i nosili u Zračnu luku kako bi ih poslali u Zagreb, preminuo zbog teških ozljeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gabrić je u nesreći zadobio frakturu lubanje i nagnječenje mozga, a stradale su mu kosti lica, lijevo oko i očna jabučica, ali nasreću, vijesti iz splitskog KBC Firule su optimistične. Tijekom noći na četvrtak nije bilo bitnih promjena zdravstvenog stanja hrvatskog reprezentativca, a liječnici bi ga u četvrtak trebali probuditi iz inducirane kome. Gabrić je i u srijedu, po vijestima iz Splita, u nekoliko navrata pomicanjem ruke dao liječnicima do znanja da je na trenutke svjestan što se oko njega događa.

specijal-201102150360004-Hrvatska nogometna reprezentacija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201105240406006 arti-201105240317006 arti-201105250754006 arti-201105240980006

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo