PRVA REAKCIJA / Dragan Skočić nakon ispadanja s Eura: 'Zaslužili smo više, u našoj igri je bilo dobrih stvari...'

Image
Foto: Profimedia

Hrvatska u prve dvije utakmice na Europskom prvenstvu nije uspjela osvojiti niti bod

25.6.2023.
8:21
Profimedia
VOYO logo

Nakon 0-2 poraza od Ukrajine U-21 mladi hrvatski nogometaši na Euru su upisali drugi poraz u skupini B, Španjolska U21 je slavila s 1-0 i time je Hrvatska U21 izgubila svaku šansu za plasman u četvrtfinale.

Španjolska U21 je trebala točno dvadeset sekundi za pogodak na stadionu u Bukureštu. Sergio Gomez je probio bok, ubacio je u hrvatski šesnaesterac gdje je Abel Ruiz lakoćom pogodio mrežu, a rezultat se do kraja više nije mijenjao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Generalno gledajući, mislim da smo zaslužili više od ovog poraza. Ekipi ne mogu ništa prigovoriti, osim ranog pogotka koji ne smijemo dobiti tako olako. Poslije toga nije bilo lako pritiskati, puno smo se trošili, a znamo da je Španjolska jako dobra momčad", rekao je nakon utakmice hrvatski izbornik Dragan Skočić, a prenosi službena stranica HNS-a.

Pred mladim vatrenima na euru je još jedna utakmica, dvoboj s domaćinom Rumunjskom, koja je također ostala bez izgleda za prolazak dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Svaka je utakmica bitna, predstavljamo Hrvatsku i napravit ćemo sve da dobijemo tu utakmicu, iako će biti teško. Uvijek naglašavam da je ovo mlada momčad koja ima potencijal za budućnost i u kojoj će četrnaestorica igrača imati pravo nastupa na sljedećem Europskom prvenstvu, a neki i na onom sljedećem. Dakle, moramo biti objektivni, koliko god nam bilo žao što nismo prošli u drugu fazu natjecanja”, smatra Skočić.

"Uvijek kad izgubiš utakmicu nešto sebi zamjeraš, ali bespredmetno je pričati o tome što bismo drukčije radili u odnosu na to kako smo se pripremali za prve dvije utakmice. Zajedno gubimo i zajedno dobivamo utakmice. Uoči utakmice sam promijenio sustav i počeo s trojicom igrača u zadnjoj liniji. Promjena sustava poslije deset minuta? Odlučio sam se na promjenu kad sam vidio da igrači ne izlaze dobro i ne osjećaju dobro. Bio sam spreman na više opcija u igri i mislim da je, poslije primljenog pogotka, sve dobro funkcioniralo. Žao mi je što smo ispali jer smo jako željeli plasman u drugi krug natjecanja, svi su u svlačionici bili jako tužni. Međutim, treba se hvatati dobri stvari, a bilo ih je u našoj igri", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo