DOZNAJEMO, EVO KOGA DINAMO DAJE RIJECI ZA DVOJICU NJIHOVIH NAJBOLJIH IGRAČA: / Jedno ime moglo bi vas jako iznenaditi

Image

Doznajemo kako je Rijeka veoma dobro naplatila ovu trgovinu s Dinamom

27.1.2021.
14:24
VOYO logo

U ponedjeljak je službeno zaključen prvi veliki zimski transfer na relaciji Dinamo – Rijeka i na Maksimir je stigao ponajbolji bek lige, mladi i talentirani, Daniel Štefulj. On je ostao u Rijeci do kraja sezone, u sličnom scenariju odigrat će se još jedan posao. Doznajemo da bi ovoga tjedna vratar Rijeke Ivan Nevistić, drugi najbolji vratar Prve HNL i trenutno možda i najbolji igrač Rijeke, također trebao potpisati za Dinamo.

Ranije smo već pisali o interesu Dinama za Nevistića, jer navodno na ljeto njihov prvi vratar Dominik Livaković napušta klub i karijeru nastavlja negdje u inozemstvu, a Modri žele osigurati dostojnu zamjenu i čini se da su je osigurali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Doznajemo kako bi Nevistić do kraja tjedna trebao potpisati za Dinamo, dakako kada obavi liječnički pregled, a kao i Štefulj doći će u Zagreb na potpis i vratiti se na posudbu u Rijeku do kraja sezone.

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Slavko Midzor/PIXSELL

Stiže im sjajan mladi igrač

Međutim, pozadina ovih transfera posebno je zanimljiva. Doznajemo kako je Rijeka veoma dobro naplatila ovu trgovinu s Dinamom. Stići će im odšteta u visini od 4,5 milijuna eura, a uz to dobit će još i trojicu Dinamovih mladih igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladi Roko Jurišić, talentirani lijevi bek, već je stigao na Rujevicu, a na ljeto bi im se trebali pridružiti Luka Menalo, koji je tamo već na posudbi iz Dinama, te, navodno, Antonio Marin. Marin je donedavno slovio za najvećeg Dinamova talenta, ali je neočekivano prošloga ljeta poslan na posudbu u Monzu gdje se nije baš najbolje snašao i vraćen je nazad na Maksimir. Marin, koji je inače, briljirao u svim Dinamovim mlađim uzrastima, kao i u reprezentaciji, bit će veliko pojačanje za Rijeku, a tamo bi trebao, prema svemu sudeći, preseliti tek na ljeto.

Isto tako, po riječkim kuloarima šuška se da će na ljeto klub možda prodati Roberta Murića i spekulira se o mogućem prelasku u MLS, točnije u New York City FC, s kojim Rijeka već ima dobar trgovinski odnos jer prije dvije godine prodali su im svog tadašnjeg najboljeg igrača Hebera za 2,5 milijuna eura. Marin bi, dakle, bio idealna zamjena za Murića, ako ovaj doista i ode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo