NEVJEROJATAN SLUČAJ / Prvi problemi u Saudijskoj Arabiji: Skupo plaćeno pojačanje potpuno otpisano, nije ni prijavljen za ligu

Image
Foto: Profimedia

Iako mu je trener sunarodnjak, to ga nije spriječilo da potpuno otpiše i šokira mladog napadača

8.9.2023.
11:06
Profimedia
VOYO logo

U srpnju je 24-godišnji Jota šokirao nogometni svijet kada je napustio škotskog prvaka Celtic da bi potpisao za Al Ittihad u ugovoru vrijednom 25 milijuna funti. Portugalac je bio jedan od prvih nogometaša koji su otišli u Saudijsku Arabiju, a da nije imao 30 ili više godina.

Image
BOMBA ZADNJEG DANA /

Nenad Bjelica je napravio posao života: Dobit će pojačanje koje je plaćeno 80 milijuna eura!

Image
BOMBA ZADNJEG DANA /

Nenad Bjelica je napravio posao života: Dobit će pojačanje koje je plaćeno 80 milijuna eura!

Nakon što je zabio 15 golova i asistirao za 12 tijekom sjajne prošle sezone, mnogi su očekivali da će zapaliti saudijski nogomet i biti jedan od najboljih igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, bajka se pretvorila u noćnu moru za Jotu. Prema sportskom novinaru Al Riyadha Hattanu Al Najjaru, Jota neće biti prijavljen u Al Ittihadu za ligaške utakmice. Al Najjar je napisao: "Jota će biti isključen s popisa (Al Ittihada) igrača u ligi, prema novom sustavu."

Od dolaska u Saudijsku Arabiju, Jota je odigrao samo 133 minute u pet utakmica, postigavši pritom jedan gol. U korist mu svakako ne ide činjenica da je Al Ittihad posljednjeg dana prijelaznog roka doveo Luiza Felipea iz Real Betisa za 22 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo bi Felipe trebao zamijeniti Jotu u momčadi budući da Nuno Espirito Santo očigledno uopće ne računa na svog sunarodnjaka.

Podsjetimo, Al Ittihad je ovo ljeto doveo Karima Benzemu, Fabinha i N'Golo Kantea. Naveliko se pričalo da su u klub htjeli dovesti Mohameda Salaha, ali Liverpool je čvrsto stajao pri tome da njihov najbolji igrač nije na prodaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Al Ittihad je trenutačno treći na tablici saudijske profesionalne lige nakon što je skupio 12 bodova u prvih pet mečeva. Vodeći je Al Hilal s 13 bodova, a Al Taawoun zaostaje samo na gol-razlici.

Fantastične borbe s FNC-a 12 iz pulske Arene ekskluzivno možete pogledati na streaming platformi Voyo

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo