KAMEN TEMELJAC / Donešena odluka u 'slučaju Ademi': Dinamova struka odlučila o kapetanovoj sudbini

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Arijan Ademi je, navodno, početkom tjedna Dinamovoj struci predstavio dvije ponude stranih klubova koje ga zadovoljavaju te je tražio da se razmotri mogući transfer

25.1.2023.
9:53
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Dinamo je u vrlo delikatnoj situaciji posljednjih par tjedana. 'Građanski rat' ili bolje rečeno 'unutarnji rat u GNK' među strujama koje žele prevlast počeo se prelijevati i na sportski segment.

Modri su kiksali na otvaranju polusezone odigravši mršavi remi bez golova protiv posljednje momčadi lige upalila su se zvona za uzbunu na Maksimiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzmemo li u obzir da je otišao Mislav Oršić te da se Bruno Petković ozlijedio jasno je da se strepnja uvukla u Modre redove. Upravo zbog toga je snažno odjeknula vijest da je kapetan Arijan Ademi tražio da klub prihvati jednu od dvije ponude koje bi ga financijski zadovoljile.

'Samo Livaković može otići'

Ipak, prema pisanju Sportskih novosti, Ante Čačić je spustio rampu. To je bilo i očekivano s obzirom na to da je na kraju priprema konstatirao da samo jedan igrač može otići ove zime.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Može otići samo Dominik Livaković, ima klauzulu u ugovoru da ga moramo pustiti ponudi li neki klub deset milijuna eura za odštetu. I dogodi li se to, ruke su nam vezane. Ali, osim Livakovića, nitko ne može otići, svi imaju čvrste ugovore', izjavio je tada strateg Modrih.

Čačić traži stabilnost

Iako ponude po svemu sudeći neće biti prihvaćene činjenica da je Ademi, kapetan za kojeg se vjerovalo da će završiti karijeru u Dinamu, tražio transfer odaje nestabilnost u klubu pa i u svlačionici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodno je jedna od ponuda ona iz Valencije, a kako piše SN, druga je iz Saudijske Arabije. Ipak te ponude nisu bile dovoljno financijski izdašne da bi Dinamo razmotrio prodaju kapetana pogotovo kada je već prodan Oršić za 5.75 milijuna eura. Kako bi kapetana primirili, obećano mu je da će mu ponuditi novi ugovor ili će na ljeto pak ponovno pričati o transferu. Kako god bilo, Ante Čačić hitno mora unijeti sigurnost u svlačionicu kako ne bi ugrozili komotnu situaciju na prvenstvenoj ljestvici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo