'Naša je zadaća vratiti osmjehe toj djeci!'

23.5.2012.
16:44
VOYO logo

U prostorijama zagrebačke udruge branitelja Vukovara najavljen je nogometni spektakl Plavo srce za djecu Vukovara koji će se održati na stadionu u Kranjčevićevoj u subotu, 26. svibnja, s početkom u 17 sati. Ispred organizatora, humanitarne udruge Plavo srce i građanske inicijative Zajedno za Dinamo događaj su najavili BBB-ovac Tomislav Glušić te predsjednik zagrebačke udruge branitelja Vukovara Damir Jašarević koji je ujedno i suorganizator ove humanitarne utakmice. Tomislav Glušić, kao predstavnik navijača Dinama, istaknuo je kako je riječ o nastavku humanitarne akcije započete prošle godine na veslačkom maratonu lađa te kako se utakmica organizira s ciljem prikupljanja sredstava za izgradnju dječjeg igrališta u vukovarskom vrtiću Vukovar 1 (PO Mitnica) pod ravnateljstvom gđe. Dubravke Sabo, čije je dirljivo pismo i zahvala pročitana predstavnicima medija. U samoj nogometnoj utakmici snage će odmjeriti ekipe Dinamovih legendi, na čelu sa legendarnim kapetanom Zvonimirom Bobanom i ekipe Dinamovih navijača, a sav prihod namijenjen je izgradnji dječjeg igrališta spomenutog vrtića.

Najavljen je i dolazak djece iz vukovarskog vrtića, za koje je organiziran izlet i posjet zagrebačkom zoološkom vrtu zahvaljujući ravnateljici Zagreb ZOO-a, te dolazak i druženje s legendama Dinama. Glušić je pozvao sve navijače Dinama, ali i sve ljude dobre volje da podrže ovaj humanitarni projekt dolaskom na utakmicu i kupnjom ulaznice po cijeni od 30 kuna za tribinu zapad, odnosno 20 kuna za tribinu istok. Ulaznice se nalaze u pretprodaji u Klubu navijača u Zvonimirovoj 24, suvenirnici BBB-a u dvorištu Ilice 37 te na štandu na Glavnom kolodvoru, gdje se već neko vrijeme održava prodaja prigodnih majica i suvenira predviđenih za ovu humanitarnu akciju. Također se zahvalio na podršci KK Cedevita koji je omogućio pretprodaju ulaznica na odlučujućoj utakmici polufinala košarkaškog prvenstva Hrvatske od 20 sati u maloj dvorani Doma sportova. Zaključno je pozvao sve ljude dobre volje, poduzeća, udruge i institucije da pomognu ovu akciju. Damir Jašarević, ispred zagrebačke udruge branitelja Vukovara, naglasio je ulogu branitelja iz Zagreba u obrani grada Vukovara 1991. i ponovio da oni kao udruga uvijek podržavaju i podržavat će akcije za djecu, posebno iz mjesta stradanja iz Domovinskog rata, pa je tako istaknuo i Škabrnju u kojoj su hrvatski navijači prikupili novac za izgradnju dječjeg igrališta čija je izgradnja već počela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vukovar je hrvatski simbol, naša snaga u teškim vremenima, samim time nama je zadaća vratiti osmjehe toj djeci!", zaključio je Jašarević te se još jednom zahvalio navijačima Dinama na trudu koji svakodnevno ulažu kako bi se taj cilj ostvario. Stoga još jednom pozivamo sve one kojima je stalo do uspjeha ove akcije da kupnjom prigodnih suvenira i svojim prisustvom uveličaju ovaj događaj, nekome mali, ali vukovarskoj djeci nemjerljivo velik. Svi oni koji nisu u mogućnosti biti u Kranjčevićevoj ulici u subotu, svoje priloge mogu uplatiti na poseban žiro-račun otvoren za ovu prigodu. Žiro račun: 2360000-1501086307 IBAN HR-6623600001501086307

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo