USUSRET DERBIJU / Dobre vijesti za Hajduk: Leki se vraćaju dva važna aduta, jedan bi trebao početi utakmicu na Gradskom vrtu

Image

Dvoboj Osijeka i Hajduka je na rasporedu u nedjelju s početkom u 17.30, a Splićani na Gradski vrt stižu s nekoliko važnih povratnika u odnosu na utakmicu u Kupu

10.3.2023.
10:50
VOYO logo

Hajduk je početkom proljetnog dijela sezone upao u veliku rezultatsku krizu. Inovacije koje je u igru splitske momčadi pokušao uvesti novi trener Ivan Leko do sada nisu polučili uspjeh. Promjena formacije destabilizirala je ekipu, a brojni izostanci su strategu bijelih dodatno otežali posao.

Image
SAD JE SLUŽBENO /

Odluka UEFA-e oduševit će navijače Majstora s mora: Juniori Borussije i Hajduka igrat će pred publikom

Image
SAD JE SLUŽBENO /

Odluka UEFA-e oduševit će navijače Majstora s mora: Juniori Borussije i Hajduka igrat će pred publikom

U nedjelju Hajduk gostuje na Gradskom vrtu, gdje je prošlog tjedna pobjedonosno prošao u četvrtfinalu Kupa. Splićani su u međuvremenu kiksali protiv Lokomotive na Poljudu no pred derbi druge i treće momčadi prvenstva stižu dobre vijesti za Ivana Leku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dva važna povratnika

Naime, u kadar se nakon ozljeda vraćaju dvije važne karike – Anthony Kalik i stoper Toni Borevković. Za Kalika se vjerovalo kako će profitirati Lekinim dolaskom, ali nakon uvodna dva nastupa se ozlijedio i nije ga bilo idućih šest. Sad je spreman za povratak što će zasigurno ojačati Hajdukov vezni red.

Slična je situacija i sa Tonijem Borevkovićem. Upravo je u posljednjoj liniji Leko posljednjih tjedana imao najviše problema s ozljedama pa je tako bio prisiljen u velikom derbiju s Dinamom na Maksmiru u vatru gurnuti 16-godišnjeg Luku Vuškovića. Nije izgledno da će Borevković početi na Gradskom vrtu no bit će svakako dodatna opcija s klupe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Perković slaže strategiju za revanš

U odnosu na posljednji susret Osijeka i Hajduka puno se toga promijenilo u obje ekipe. Slavonci su upravo nakon ispadanja iz Kupa smijenili trenera Renea Pomsa, a novi strateg Borimir Perković je na gostovanju kod Dinama uspio izvući bod. U međuvremenu je Hajduk prosuo bodove u prvenstvu, ali mu se vratilo nekoliko ozlijeđenih igrača.

Dvoboj Osijeka i Hajduka je na rasporedu u nedjelju s početkom u 17.30.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo