NEUGODNA ISKUSTVA / Dinamu će protiv Salzburga suditi sudac koji mu je oduzeo Ligu prvaka prije dvije godine

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Nakon tri kola Salzburg vodi na ljestvici skupine s pet bodova, Chelsea i Milan imaju po četiri boda, dok je Dinamo na začelju s tri boda.

10.10.2022.
12:28
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Susret četvrtog kola nogometne Lige prvaka između Dinama i Salzburga na rasporedu je u utorak od 21 sat na stadionu u Maksimiru. Hrvatskog prvaka čeka ključna utakmica koja će odrediti daljnji tijek natjecanja. Plavi su imali gotovo tjedan dana vremena za pripremu ovog okršaja budući da su odgodili prvenstvenu utakmicu protiv Istre.

Image
LIGA PRVAKA /

Maksimir gotovo rasprodan za par sati, Austrijanci ne pokazuju velik interes

Image
LIGA PRVAKA /

Maksimir gotovo rasprodan za par sati, Austrijanci ne pokazuju velik interes

Ne pamte ga po dobrom

Dinamu će suditi Nijemac Tobias Stieler. Riječ je o 41-godišnjem pravniku koji je prije dvije godine Modrima sudio u trećem pretkolu Lige prvaka protiv Ferencvaroša u Budimpešti. Hrvatski prvak je izgubio s 1-2 i ispao je iz borbe za plasman u LP. Na toj utakmici Dinamo je oštećen u 15. minuti kada je Stielerov pomoćnik, Jan Seidel, podigao zastavicu zbog zaleđa Amera Gojaka koje nije postojalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč silnim prosvjedima igrača Dinama, naravno, nije došlo do promjene odluke, a u toj fazi natjecanja nije bilo VAR-a. Siedela ovoga puta neće biti, pomoćnici su Nijemci Christian Gittelmann Eduard Beitinger. I ostatak sudačke ekipe su Nijemci. VAR sudac je Christian Dingert, njegov pomoćnik, a četvrti sudac je Martin Petersen.

Stieler je sudac od 2004. godine, bundesligaške utakmice vodi od 2012. godine, FIFA-inu značku je dobio 2014., a nalazi se u elitnom razredu UEFA-inih sudaca. Nakon tri kola Salzburg vodi na ljestvici skupine s pet bodova, Chelsea i Milan imaju po četiri boda, dok je Dinamo na začelju s tri boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo