DINAMOVA LEGENDA NAJAVILA POVIJESNU VEČER: / Marić pred utakmicu protiv Benfice puca od optimizma i za to ima odličan razlog

Image
Foto: PIXSELL

Večeras s početkom u 21 sat Dinamo u Lisabonu hvata četvrtfinale Europske lige

14.3.2019.
9:54
PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski nogometni prvak Dinamo ove je sezone napravio ono što su generacije navijača čekale, a nakon prezimljavanja u europskom natjecanju ne spušta nogu s gasa. Natjecanje je u fazi uzvratnih utakmica osmine finala, a maksimirska momčad u Lisabonu gdje će protiv Benfice pokušati 1-0 pobjedu iz prve utakmice pretvoriti u plasman među posljednjih osam.

Dinamov trener Nenad Bjelica vjeruje da je to moguće, Dinamovi nogometaši imaju isto razmišljanje, navijači koji dišu za plavu boju će u velikom broju pohoditi stadion kako bi pružili podršku, a optimist je i legenda kluba Silvio Marić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo može protiv svakoga

U najavi utakmica za 24sata bivši hrvatski reprezentativac naglašava:

"U Lisabonu očekujem jednu pravu utakmicu, bit će jako teško, ali Dinamo ima hrabrosti i kvalitete za prolaz. Nenad Bjelica će još jednom sve odlično pripremiti, ja sam veliki optimist. A na kraju krajeva, nije ni sramota ispasti od jedne Benfice. No, najbitnije da dečki daju sve od sebe, poginu na terenu, a vjerujte ovaj se Dinamo može nositi sa svima."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL

Dinamov trening na Luzu

Razlog za optimizam kod Marića počiva na sljedećem.

"Iskreno, ja sam iznenađen ovom momčadi, Dinamo je odličan. Od-li-čan! Cijele sezone Dinamo djeluje ozbiljno i koncentrirano, kada su bolji od suparnika, a muče se s realizacijom - ne gube utakmice što je najvažnije. Ovaj Dinamo nije seoska momčad, Dinamo se ne raspada, čvrsti su, tvrdi i ozbiljni. Volim takav nogomet, volim takve ekipe. Dugo, baš dugo nisam gledao ovako dobar Dinamo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokazati svim kakav je Dinamo

Istaknuo je nekadašnji miljenik zagrebačke publike Brunu Petkovića, Mislava Oršića, Izeta Hajrovića, Danija Olma, ali čudesnu obranu, ali i gard momčadi.

"Nikome, baš nikome nije lako igrati s Dinamom. Evo Benfica je malo lakše ušla u utakmicu, a kada ovakvoj momčadi kao što je Dinamo uđeš u mlin - nema povratka. Tako su i nas nekada druge momčadi gledale s podcjenjivanjem, to smo maksimalno znali iskoristiti. Vjerujem da će sada i ovaj novi Dinamo napraviti još veći iskorak, svima pokazati o kakvoj se tu momčadi radi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL

07.03.2019., stadion u Maksimiru, Zagreb - Utakmica osmine finala UEFA Europske lige, prvo kolo, GNK Dinamo - Benfica. Ivan Sunjic, Sebastian Corchia. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

'Po prolaz, nema druge opcije'

Za igrače maksimirskog kluba Marić nije ponudio nikakvu poruku, ali je naglasio:

"Moraju biti svjesni kako je ovo za njih velika stvar. Ne treba se plašiti, ni slučajno nečega bojati, mi smo Dinamo, idemo hrabro po pobjedu. Ništa nas ne smije iznenaditi, ni stadion, ni atmosfera ni njihova kvaliteta, idemo izaći na teren, muški poginuti pa što bude. Ako izgubimo, svaka čast, Benfica je top ekipa, ali idemo u Lisabon odigrati maksimalno, u svaki duel ići 200 na sat. Baš svatko, od golmana, do svih igrača, rezervi, baš svi moraju ići maksimalno. Samo tako će pasti Benfica."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno da sam optimist, idemo u Lisabon po prolaz, nema druge opcije. Uz ovaj me Dinamo pucaju emocije, ali se uz ovu momčad ne živciram kao prije. Cijelo vrijeme osjećam da su moćni, pa i kada primimo gol, znam da se ova ekipa neće raspasti. I vjerujem u njih svim srcem, ovi dečki danas u meni imaju najvećeg navijača. Sretno", zaključio je.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo