DINAMO ZBOG KORONA-KRIZE OSTAJE BEZ JEDNOG OD NAJBOLJIH? / Trebao je biti novi superstar, ali teško će ga zadržati

Image
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Najavljen je kao novi hit-igrač, novi mladi superstar koji će osvojti srca maksimirske publike

9.4.2020.
10:11
Emica Elvedji/PIXSELL
VOYO logo

Zagrebački Dinamo doveo je ove zime vrlo zanimljivog mladog igrača i to na jednogodišnju posudbu s pravom otkupa. Argentianc Matias Godoy najavljen je kao novi hit-igrač, novi mladi superstar koji će osvojti srca maksimirske publike. Međutim, pandemija koronavirusa mogla bi sve to pokvariti.

Problem je u tome što Godoy, kao i ostali mu suigrači neće tako skoro zaigrati, a za razliku od ostalih, Argentincu vrijeme curi. U godinu dana posudbe Godoy je trebao uvjeriti čelnike Dinama da otkupe njegov podosta skupi ugovor. Naime, ako ga Dinamo želi u svojim redovima mora dati 1.5 milijuna eura, a čak su i za posudbu morali dati 300 tisuća eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

22.02.2020., Zagreb - na stadionu u Kranjcevicevoj odrzana utakmica 2. HNL izmedju Dinamo II i Orijenta. GODOY Matias Emanuel. Photo: Tibor Jurjevic/PIXSELL

Preskup i premalo je vremena

No, Godoy će imati vrlo kratak period da se dokaže u Dinamu. Ako kojim slučajem Prva HNL krene na ljeto, u srpnju ili kolovozu, Godoy neće moći odmah u prvu ekipu jer se nije baš iskazao niti nastupima za B momčad u dosadašnje tri utakmice i onoj jednoj s juniorima u Ligi prvaka. Odigrao je samo 77 minuta i nije baš impresionirao. Baš zbog toga i jest na posudbi, kako bi u godinu dana obavio proces prilagodbe na ovdašnji život i nogomet i naučio štogod od hrvatskog jezika, a sada zbog pandemije cijeli taj proces izgleda neizvediv.

Ako će ih uopće biti, Godoy će moći pokazati što može na ljetnim pripremama, a ako se tamo ne dokaže teško da će se uopće približiti prvoj momčadi, posebice zato što Dinamo već ima dvojicu dosta dobrih napadača Brunu Petkovića i mladog Sandra Kulenovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U obzir valja uzeti i ekonomsku krizu koja već potresa Dinamo pa je pitanje, sve i da Godoy oduševi, hoće li Dinamo imati milijun i pol eura za platiti njegovom matičnom klubu Atletico Rafaelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo