DINAMO-VIKTORIA PLZEN 0:1 / Noćna mora za Jakirovića i društvo: Česi nakon jedanaesterca šokirali Dinamo

Image

Tekstualni prijenos utakmice mogli ste pratiti na portalu Net.hr

26.10.2023.
18:54
VOYO logo

Nogometaši Dinama upisali su drugi poraz u nizu u skupini C Konferencijske lige, češka Viktoria Plzen pobijedila je u trećem kolu, u Zagrebu, s minimalnih 1-0 (0-0).

Jedini pogodak postignut je u 69. minuti, a gol vrijedan tri boda dao je Tomaš Chory iz jedanaesterca. Kriza tako i dalje trese hrvatskog prvaka koji je u svim natjecanjima izgubio četvrtu utakmicu u posljednjih šest nastupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo nije od prve minute žestoko jurnuo na suparnika, ali je hrvatski prvak preuzeo posjed i nametnuo se kao momčad koja će diktirati ritam ovog ogleda. U uvodnim minutama hrvatski prvak je stvorio jednu priliku, za nju je bio zaslužan Vidović, ali nakon dobrih driblinga počeo je komplicirati te je time nestala opasnost po Čehe.

Gosti iz Plzena još su bolju šansu imali u 18. minuti. Probili su gosti desnu stranu, a na povratnu loptu pucao je Jirka pored vratnice. Vrlo blizu gola Dinamo je bio osam minuta kasnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marko Bulat je izveo slobodan udarac, posve iskosa s 20-ak metara. Gađao je bliži kut suparničkih vrata, ali je naciljao vratnicu. Zaigrao je nakon toga Dinamo nešto agilnije, ali je kroz igru vrlo teško probijao suparnika koji se gusto i vrlo organizirano branio. Nova prilika za Dinamo tako se opet dogodila iz prekida, a ponovno je u glavnoj ulozi bio Bulat. Ovaj put je pucao iz slobodnog udarca, po sredini s 20 metara te je ovaj put pogodio gredu.

U nastavku utakmice nastavilo se u tom ritmu te su i dalje glavne opasnosti bile one iz prekida. U 55. minuti je pokušao za Viktoriju Cadu, ali je lopta otišla pored vrata Dinama. Prvi udarac u okvir vrata dogodio se u 60. minuti, ali pokušaj Vidovića nije bio odveć opasan za gostujućeg vratara Baiera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve je bilo mnogo opasnije u 61. minuti. Nakon lijepe akcije lopta je došla do Vidovića koji je dobro pucao nakon povratne lopte, ali je još bolje reagirao Baier.

Dinamov vratar Nevistić sjajnom je reakcijom u 66. minuti spriječio pogodak Viktorije, ali u nastavku akcije je Bernauer napravio prekršaj u domaćem šesnaestercu te je sudac Jones dosudio udarac s bijele točke. Miran i precizan za 1-0 Čeha bio je Chory.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premda je trener Dinama Jakirović radio zamjene i postojao je rezultatski zaostatak, hrvatski prvak nije uspio napraviti pravi pritisak niti je sve do kraja ozbiljnije ugrozio suparnika. Viktoria Plzen je sačuvala pobjedu čime se odvojila na vrhu ove skupine. Ima devet bodova, dok preostale tri momčadi imaju po tri boda.

Isti klubovi međusobno igraju i u četvrtom kolu ove skupine. Ogled u Plzenu igra se 9. studenoga s početkom u 18.45 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TIJEK UTAKMICE

Image
POGLED NA SVEČANU LOŽU /

U maksimirskoj loži fotoreporteri uhvatili brojna poznata lica: 'Čelična lady' razvukla je širok osmijeh

Image
POGLED NA SVEČANU LOŽU /

U maksimirskoj loži fotoreporteri uhvatili brojna poznata lica: 'Čelična lady' razvukla je širok osmijeh

Dinamo-Viktoria Plzen

0:1

Dinamo: Nevistić, Moharrami, Ristovski, Perić, Ljubičić, Mišić, Bulat, Baturina, Špikić, Vidović, Emreli

Viktoria Plzen: Baier, Hranač, Kopic, Traore, Chory, Jemelka, Cadu, Kalvach, Šulc, Jirka, Dweh

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90+3' Zabili su Česi još jedan pogodak, ali pomoćni sudac je podignuo zastavicu.

90' Još pet minuta nade za Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

84' Baturina je iz slobodnog udarca pogodio u živi zid.

78' Bivši igrač Burnleya Vydra mijenja jedinog strijelca Choryja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

73' Jakirović je napravio još dvije promjene. Na terenu su Kulenović i Kaneko, umjesto Bulata i Moharammija.

69' Chory je zabio iz kaznenog udarca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

67' Nevistić je sjajno obranio zicer nakon udarca iz kuta. Dinamo nikako nije mogao izbaciti loptu, a Bernauer je srušio igrača gostiju. Sudac je pokazao na bijelu točku.

64' Mišić puca preko vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

62' Dva udarca Vidovića desnom nogom, dvije obrane Baiera. Bile su ovo velike prilike.

57' Emreli i Špikić izlaze iz igre, ulaze Drmić i Bernauer. S trojicom u posljednjem redu želi do kraja utakmice igrati Jakirović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

56' Još uvijek su obje ekipe bez udarca u okvir gola.

53' Jirka je pobjegao Periću, koji ga je zaustavio rukama i može biti sretan što je dobio samo žuti karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

52' Baturina šutira pored lijeve stative.

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj prvog dijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

44' Nevjerojatno! Bulat je pogodio gredu iz novog slobodnog udarca.

38' Dinamo ima više od igre, ali ne uspijeva naplatiti dominaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

32' Baturina je imao sjajnu priliku dodati unaprijed loptu suigraču, no poslao ju je u velikoj prilici malo iza leđa.

25' Prva velika prijetnja Dinama, Bulat je sjajno gađao i pogodio bližu stativu iz jako teške situacije prilikom slobodnog udarca. Ravno u okvir gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

19' Emreli dobija žuti karton.

18' Jirka je dobio sjajnu loptu i pucao tik uz lijevu stativu. Velika prilika za goste.

13' Kalvach je dobio javnu opomenu jer je srušio brzonogog Vidovića u kontri.

11' Žuti karton za Josipa Mišića.

5' Osim udarca iz kuta za Dinamo, nije bilo većih opasnosti. Traje ispitivanje snaga.

1' Počeo je susret na Maksimiru.

--------------------------------------------

Čak tri poraza u posljednje četiri utakmice Dinama uzdrmala su poziciju Sergeja Jakirovića i trener hrvatskog prvaka nema pravo na pogrešku. Dinamo je trenutačno drugi u skupini s tri boda, dok Viktorija vodi sa šest bodova. Tri boda ima i Ballkani, dok je Astana na "nuli".

FNC 13 event 4. studenoga stiže u Beograd, a revanš Croate i Vase pratite ekskluzivno na platformi Voyo u prijenosu UŽIVO. Prijenos eventa počinje u 20.00.

Image
Image

Češka momčad je u prvom kolu na svom travnjaku pobijedila Ballkani sa 1-0, a potom je slavila i na gostovanju u Astani sa 2-1. "Modrima" sada slijede dvije utakmice protiv češkog sastava, prvi u četvrtak na stadionu Maksimir, a potom 9. studenog u Plzenu.

Utakmicu je najavio trener Dinama Sergej Jakirović:

"Očekuje nas zahtjevna utakmica s dobrim suparnikom koji u zadnje vrijeme igra jako dobro. Imali su niz pobjeda, pa su kao i mi u subotu izgubili. Dosta su toga diktirali, ozlijedio im se najbolji napadač, s te strane nam može biti lakše, ali imaju još dva napadača koji nam mogu napraviti probleme. Moramo imati bolju energiju, iskreirati što više pred njihovim golom, ali i biti još konkretniji i efikasniji. U obrani moramo biti obavezniji, moramo prestati darivati suparnike. Kažem, Sv. Nikola je uranio, sve darujemo, u subotu smo izgubili na dječjim pogreškama. Cilj su nam tri boda kako bi uhvatili priključak s Viktorijom Plzen na ljestvici."

Uoči utakmice na press konferenciji je trener Viktorie Plzen Miroslav Koubek rekao sljedeće:

"Dobro smo upoznati sa snagom zagrebačke momčadi, znamo da su ovoga ljeta ostali bez nekoliko odličnih igrača. Ako neće biti niti Brune Petkovića bit će to hendikep za domaćina. Oba kluba imaju neke svoje probleme, izostanke najboljih napadača. Ozljeda bilo kojeg igrača predstavlja problem, posebno najboljih. Pokušat ćemo nadoknaditi njihov izostanak."

Voyo donosi borilačke spektakle svakog mjeseca. 4.studeni - FNC 13 - Beograd. Prosinac - FNC 14 - Sarajevo. Svaki mjesec BKFC event na Voyo

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo