DINAMO UZ MALO MUKE SRUŠIO FLORU: / 'Modri' predvođeni Ademijem izborili Europa ligu. Kapetan zabio dva prekrasna gola

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Dinamo će za utjehu ove sezone nastupati u Europskoj ligi

1.10.2020.
20:55
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši zagrebačkog Dinama izborili su plasman u Europsku ligu nakon što su u susretu posljednjeg pretkola na stadionu Maksimir pobijedili estonsku Floru sa 3-1.

Nakon što je porazom od Ferencvaroša ostao bez prilike za plasman u Ligu prvaka, Dinamo će za utjehu ove sezone nastupati u Europskoj ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za razliku od posljednjeg pretkola Lige prvaka u kojem su se igrale dvije utakmice, u završnoj rundi kvalifikacija Europske lige igrala se samo jedna utakmica. "Modre" je play-offu "pomazio" ždrijeb i posljednja prepreka bio je estonski prvak. Razlika u kvaliteti je bila očita i Dinamo je stigao do pobjede. Međutim, teže nego što se očekivalo.

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

1.10.2020., Stadion Maksimir, Zagreb - Play off UEFA Europa liga: GNK Dinamo Zagreb - FC Flora Tallinn. Arijan Ademi, , Komnen Andric ,Mislav Orsic, Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Ademijev show

Hrvatski prvak je otvorio utakmicu u 4-4-2 formaciji s Perkovićem i Gavranovićem u napadu. I odmah jurnuo po pobjedu. Već u 45. sekundi Petković je pokušao iznenaditi goste, ali Flora se obranila. Ali ne zadugo. Hrvatski prvak je poveo u 11. minuti golom Maria Gavranovića koji je lijepo zabio glavom na sjajan ubačaj Lovre Majera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 26. minuti već je bilo 2-0. Ovoga puta Gavranović je bio asistent, a strijelac kapetan Arijan Ademi. Odlično je Bruno Petković proigrao Gavranovića koji je izbjegao zaleđe te nesebično dodao loptu Ademiju koji je iz blizine povećao vodstvo Dinama. Samo tri minute kasnije Stojanović je uzdrmao vratnicu, a u završnici prvog dijela lijepu priliku je imao i Marin Leovac, ali pucao pored gola.

Prvu priliku u nastavku Dinamo je imao u 53. minuti, no Oršićev udarac je završio u vratnici. Dinamo kao da je tada ostao bez goriva. Flora je zaigrala aktivnije i samo dvije minute kasnije gosti su imali sjajnu priliku, ali je Alliku pucao pored gola. Daleko bolju igru u nastavku Estonci su okrunili u 65. minuti lijepim pogotkom Vlasija Sinavskija koji je pogodio s ruba kaznenog prostora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što su smanjili zaostatak, Estonci su krenuli na sve ili ništa. Srećom, Ademi je svojim drugim golom u 87. minuti prelomio utakmicu.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

ZAGREB, STADION MAKSIMIR, PLAY-OFF EUROPA LIGE, 19:00

DINAMO - FLORA TALLIN 3:1

SASTAVI:

DINAMO: Livaković - Stojanović, Theophile-Catherine, Gvardiol, Leovac - Jakić, Majer, Ademi - Gavranović, Oršić, Petković

FLORA: Igonen - Lilander, Pürg, Kuusk, Lukka - Vassiljev, Kreida, Soometa - Alliku, Liivak, Sinyavskiy

Tekst se nastavlja ispod oglasa


UŽIVO

KRAJ UTAKMICE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' + 5' - Još je malo do kraja.

88' -GOOOOL! Ademi! Kapetan je sjajno pogodio s desetak metara, bio je to neobranjiv udarac, a Dinamo je sad praktički u Europa ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

83' - Majer izlazi ulazi Kastrati.

80' - Posjed lopte je za sada malo na strani Dinama, ali ono što bode u oči jest statistika udaraca. Dinamo je tukao 11 puta prema vratima i četiri puta u okvir, a Flora 10 puta i tri puta u okvir, a imaju čak 19 centaršuta s krilnih pozicija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

77' - Malo je sada digao tempo Dinamo. Centrirao je sada Majer iz slobodnjaka, ali loš je to bio centaršut. Međutim, Estonci ne odustaju od napada.

65' - GOOOOL! Flora smanjuje na 2:1. Rekli smo već da je Dinamo praktički nestao u drugom dijelu, a sada ih je Flora kaznila. Sinyavski je pogodio s ruba kaznenog prostora u bliži kut Livakovića. Dinamu je bolje da se uskoro probudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

64' - Mijenja Mamić sada. Ide van Oršić, a ulazi Luka Ivanušec. Gavranović ide van ulazi Gojak.

55' - Alliku je sada prijetio iz blizine nakon sjajnog centaršuta, ali bio je neprecizan. Ne znamo iz kojeg razloga, ali Dinamo je dosta ležerno ušao u nastavku i Estonci su već nekoliko puta došli blizu Livakoviću i malo ugrozili vrata modrih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

52' - Jaooo, Oršiću! Našao se krilni napadač Dinama na 15-ak metara od gola šutirao je i pogodio stativu, ali odbila se s vanjske strane.

48' - Prvi korner za goste u nastavu i nije baš slavno završio, ali barem se trude dečki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' + 1' - Kraj prvog dijela. Dinamo je dominirao i zasluženo vodi s 2:0. Estonci su se dobro držali, ali vidi se tu razlika u klasi.

44' - Lijepa šansa za Floru. Gavraović je igrao rukom, a ovi su dobili slobodnjak s nekih 30 metara, ali lopta odsjeda na živom zidu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

40' - Majer se opet probio po desnoj strani i centrirao na Petkovića s druge strane, ovaj je zatim pokušao vratiti loptu u kazneni prostor, ali izbila je to obrana Estonaca. Teško sada diše Flora.

34' - Uhhh, ovo je boljelo. Kapetan Dinama dobio je udarac u predio međunožja, odmah je utrčala i liječnička služba, ali brzo se Ademi pridigao i otišao izvan terena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

26' - GOOOOL! Ademi je zabio nakon fantastične akcije. Petković je progirao Gavranovića koji je izvrsno izbjegao zaleđe i potom u nesebično asistirao Ademiju koji je iz blizine samo pospremio loptu u mrežu.

Image
[VIDEO] MODRI SE POIGRAVAJU S ESTONCIMA: /

Petković, Gavranović i Ademi uništili obranu Flore za novi gol Dinama

20 - Livaković se sada morao dobro rastegnuti kako bi obrani šut s ruba kaznenog prostora Sinyavskog. Lijepa parada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

11' - GOOOOL! GAVRANOVIIIIĆ! Majer je fantastično fintirao na desnom krilu igrača Flore, zatim je precizno centrirao na peterac, a tamo je iz drugog plana naletio Švicarac i glavom pospremio loptu u mrežu.

7' - Za sada je Dinamo dominantan, Flora se brani i tražit će šansu iz protuudara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2' - Odmah na startu prijeti Dinamo, Petković i Majer napravili su dar-mar u obrani, ali nedostajala je završnica.

1' - Počela je utakmica.


Dinamo je favorit i sve osim plasmana "Modrih" u skupinu bila bi katastrofa.

"Vjerujem da je momčad svjesna, a to ne treba kriti, da je Dinamo apsolutni favorit, ali da pritom treba respektirati suparnika. Vidjeli smo i u Mađarskoj što je nogomet i što se dogodi kad ne iskoristiš svoje prilike. Siguran sam da će momčad odgovoriti na najbolji način, te da ćemo ostvariti pobjedu i plasirati se u skupinu," kazao je trener hrvatskog prvaka Zoran Mamić dan uoči utakmice.

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

19.09.2020., stadion Maksimir, Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 05. kolo, GNK Dinamo - NK Slaven Belupo. Trener Dinama Zoran Mamic Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Oglasio se prije susreta s Dinamom i trener Flore Jurgen Hehn koji je najprije odgovorio na pitanje je li ovo za njega najveća utakmica u životu.

“Nisam razmišljao na taj način, već svaku utakmicu smatram jednako važnom, kako one u Europi, tako i one u prvenstvu. S druge strane, ako gledamo na utakmicu kao na priliku da možemo napraviti nešto veliko, opet, već su neki estonski klubovi bili u toj situaciji, u tom dijelu natjecanja, pa ni po čemu ova utakmica nije presedan”, rekao je uoči utakmice Henn.

“Pogledali smo dosta Dinamovih utakmica, u svima su iste značajke Dinamove igre agresivnost, tehnika i brzina. Podsjećaju me po načinu igre na srpsku momčad, Radnički iz Niša, s kojim smo igrali prošle godine”, rekao je trener Flore te dodao:

“Nogomet je nepredvidljiv pa ja ne mogu unaprijed reći kako će izgledati ta utakmica, u kojem će smjeru ići. Ali, ako ćemo uspjeti pratiti njihov tempo i brzinu, to bi mogli biti važni elementi za mogući uspjeh.”

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo