Dinamo u tri dana 'iskrcao' oko pola milijuna kuna!

U Maksimir je stigla UEFA-ina kazna za rasizam na utakmici protiv Maribora, a hrvatski prvak je kažnjen s oko 250 tisuća kuna.

11.10.2012.
11:11
VOYO logo

Nakon što je u utorak u Dinamo stigla odluka Disciplinske komisije UEFA-e, koja je Modre zbog baklji u terenu na utakmici pretkola Lige prvaka protiv Sheriffa kaznila s oko 220 tisuća kuna, u Maksimir je stigla nova loša vijest.

Ovaj put je sporan rasizam na susretu protiv Maribora, a kazna iznosi 34.500 eura, odnosno više od 250 tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Dinamovoj internetskoj stranici stoji da u obrazloženju piše kako se "u 80. minuti utakmice Dinamo - Maribor čulo hukanje od dijela navijača Dinama kada je Brazilac koji igra za Maribor izvodio slobodni udarac" i da "treba naglasiti kako je klub izrazito protiv takvog ponašanja te da je hukanje dolazilo od dijela huligana koji su iskazivali takvo ponašanje kako bi prekinuli susret".

U dopisu piše kako je "borba protiv rasizma i diskriminacije glavni prioritet UEFA-e za koju UEFA primjenjuje nultu točku tolerancije na terenu i na tribinama. Obzirom na činjenicu kako je klub već u zadnjih pet godina bio kažnjavan zbog rasizma, ovakvu kaznu smatramo potrebnom i opravdanom kako bi se jasno poslala poruka da se takvo ponašanje više neće tolerirati".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dinamu podsjećaju da je ovo već treća kazna ove sezone od UEFA-e te da se ukupan iznos popeo na više od 600 tisuća kuna. Podsjetimo, zagrebački je klub baklje na dvoboju protiv Ludogoreca platio 20 tisuća eura, one sa Sheriffom 30, te sada 34.500 tisuća eura zbog rasizma.

Više o temi: specijal-201102150360004-Dinamo Više o temi: specijal-201102150360004-Liga prvaka

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo