DINAMO TREĆA NAJVEĆA 'TVORNICA' MLADIH IGRAČA U EUROPI: / Itekako će vas iznenaditi tko je na prvom mjestu

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Na drugom mjestu je Ajax sa 77 proizvedenih igrača, a Dinamo se usidrio na treće mjesto s 71 igračem

9.11.2020.
21:04
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Objavljen je popis klubova koji su proizveli najviše igrača koji danas igraju u vodećoj 31 ligi u Europi. Istraživanje je proveo institut CIES, koji analizira trendove i statistički vrednuje igrače, a popis su sastavili prema kriterijima UEFA-e, odnosno ubrojili su igrače koji su proveli u tom klubu najmanje tri godine između svoje 15. i 21. godine života.

Na prvo mjesto ljestvice, na iznenađenje mnogih, dospio je srpski velikan Partizan koji je proizveo ukupno 85 igrača koji danas igraju u klubovima vodeće 31 lige u Europi. Na drugom mjestu je Ajax sa 77 proizvedenih igrača, a Dinamo se usidrio na treće mjesto s 71 igračem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

MOSCOW, RUSSIA - OCTOBER 29, 2020: Dinamo Zagreb's head coach Zoran Mamic shouts instructions in a UEFA Europa League Group K football match between CSKA Moscow and Dinamo Zagreb at CSKA Arena. The match ended in a 0-0 draw. Mikhail Tereshchenko/TASS,Image: 566279270, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Na popisu je i Hajduk, koji je na doista visokom osmom mjestu s 57 proizvedenih igrača, a ispred njih se našla Crvena zvezda sa 61 igračem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo