'DINAMO - TO SMO MI' GRADSKOJ SKUPŠTINI: / 'Spriječite legalizaciju pljačke simbola Zagreba zbog koje se vode pravosudni procesi'

Image
Foto: PIXSELL

'Prvo usklađivanje statuta i izbori, tek onda preoblikovanje kluba'

14.5.2018.
10:04
PIXSELL
VOYO logo

Dana 24. svibnja na Gradskoj skupštini Grada Zagreba zastupnici će raspravljati o preoblikovanju Dinama. Udruga 'Dinamo - to smo mi' oglasila se vezano uz temu za koju se nadaju da će imati epilog da se u preoblikovanje kluba ne ide prije usklađivanja statuta kluba i izbora u njemu.

Želja im je, kako se navodi, 'da svi zajedno spriječe legalizaciju pljačke simbola Zagreba zbog koje se u Osijeku vode pravosudni procesi', a pritom i pozivaju 'Upravu Dinama da shvati kako je njihov jedini izlaz zaustavljanje ovog procesa i usklađivanje statuta sa zakonom što bi dovelo do izbora u klubu'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je sažetak želja Udruge

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

'Gradska skupština Grada Zagreba protivi se preoblikovanju sportske udruge Građanski nogometni klub Dinamo u sportsko dioničko društvo prije no što se u udruzi provedu potpuno transparentni izbori u skladu s pozitivnim propisima', jedina je rečenica u prijedlogu zaključka o preoblikovanju Dinama o kojem će zastupnici Gradske Skupštine Grada Zagreba raspravljati na idućoj sjednici, 24. Svibnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ta rečenica je sve sažetak svega onog što Udruga 'Dinamo to smo mi' želi i zato sa zadovoljstvom iščekujemo sjednicu na kojoj bi se konačno trebalo zaustaviti nelegalno preoblikovanje kluba. To smo ionako tražili od svakog pojedinog zastupnika Skupštine u pismu koje smo im predali uoči posljednje sjednice, a svoje zahtjeve u razgovoru predstavili i predsjedniku Skupštine Andriji Mikuliću.

Image
BANDIĆA PROZIVAJU DA POMAŽE NELEGALNOJ UPRAVI LEGALIZACIJU PLJAČKE DINAMA: /

Saborski zastupnik nam nije htio šutjeti o tome

Image
BANDIĆA PROZIVAJU DA POMAŽE NELEGALNOJ UPRAVI LEGALIZACIJU PLJAČKE DINAMA: /

Saborski zastupnik nam nije htio šutjeti o tome

Ovim putem javno prihvaćamo poziv za dolaskom na sjednicu Odbora za obrazovanje i sport u četvrtak, 17. svibnja u 13h na kojem će se konačno raspravljati o tome tko je odlučio o preoblikovanju Dinama, te pod kojim uvjetima je ona zamišljena, tj. detalji elaborata koji Uprava Dinama uporno krije. Nadamo se da će isto napraviti i predsjednik Uprave Dinama Ante Kodžoman koji je također pozvan na sjednicu Odbora za obrazovanje i sport.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je ovaj prijedlog nominalno uputio jedan klub zastupnika, udruga 'Dinamo to smo mi' poziva sve zastupnike da ovu temu o našem Dinamu shvate kao nadstranačko pitanje i da se pridruže kao predlagatelji tom prijedlogu, te da svi zajedno spriječe legalizaciju pljačke simbola Zagreba zbog koje se u Osijeku vode pravosudni procesi.

Poziv Upravi Dinama

Apeliramo na sve njih da se na ovoj temi okane politiziranja, skupljanja poena i međusobnih prozivanja, već da u raspravi govore isključivo o sukusu teme legalizacije pljačke Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozivamo Upravu Dinama da shvati kako je njihov jedini izlaz zaustavljanje ovog procesa i usklađivanje statuta sa zakonom što bi dovelo do izbora u klubu. To smo im ionako napisali i u zahtjevu koji smo predali u klubu o kojem se još nisu očitovali, a rok im istječe u petak.

Ukoliko to ne učine, nećemo imati druge opcije nego ići prema Županijskom sudu u Zagrebu, ali i aktivirati pravne procese oko zahtjeva za nadoknadu najmanje 330 milijuna kuna štete, koliko je pokraden Dinamo prema optužnicama, od svih članova tijela Dinama, i Uprave, i Izvršnog odbora i Skupštine Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mi od našeg cilja o transparentnom Dinamu koji pripada svim članovima kluba ne odustajemo."

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo