DINAMO SAZVAO PA OTKAZAO IZVANREDNU PRESICU: / Što se to događa u klubu? Saznajemo o mogućoj temi konferencije!

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Otkazana je najavljena izvanredna presica

26.3.2019.
11:32
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Nogometni klub Dinamo sazvao je izvanrednu press konferenciju s početkom u 12 sati, a potom ju je nekih pola sata prije njenog početka otkazao. Nije poznato što je trebala biti tema presice. Nagađalo se kako bi se moglo raditi i o temi stadiona, odnosno padu stakla ispod sjecišta zapada i juga maksimirskog stadiona, kao i o priči koja se pojavila u zagrebačkim navijačko-nogometnim krugovima kako je navodno u tijeku borba za prevlast za vođenje kluba, kako se za Dinamo bore "dvije struje".

Image
SAZNAJEMO DETALJE INCIDENTA NA MAKSIMIRU: /

Pukom slučajnošću izbjegnuta tragedija

Image
SAZNAJEMO DETALJE INCIDENTA NA MAKSIMIRU: /

Pukom slučajnošću izbjegnuta tragedija

Vrijedi spomenuti kako smo saznali da je Grad Zagreb krenuo u postupak sanacije stakla koje je palo na Maksimiru, a upravo je to, kao što smo već istaknuli, bilo mogući povod sazivanja izvanredne presice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


NAJAVA:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navijačka grupa Bad Blue Boys na svojoj je web stranici jučer oglasila priopćenjem pod nazivom 'Vratite Dinamo dinamovcima', a nakon kojeg je klub, slučajno ili ne, hitno sazvao izvanrednu presicu.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, u zagrebačkim navijačko-nogometnim krugovima pojavila se priča kako je navodno u tijeku borba za prevlast za vođenje kluba, kako se za Dinamo bore "dvije struje". Priopćenje Bad Blue Boysa prenosimo u cijelosti:

Priopćenje Boysa

"Prije točno 10 godina BBB su tadašnjem (i sadašnjem) gradonačelniku na ruke predali peticiju naziva 'VRATIMO DINAMO DINAMOVCIMA' s 18.000 potpisa navijača koji su tražili odlazak tada (a de facto i danas) aktualnog rukovodstva NK Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je tu peticiju i sve potpise na kraju bacio u smeće, a godine sudskih procesa i svih gadosti koje su u njima isplivale na površinu objašnjavaju i zašto.

U ljeto 2010. BBB-ovci proglašavaju bojkot pokušavajući skrenuti pozornost uspavanih i komotnih dinamovaca kao i ostatka javnosti na sustavno uništavanje klupskog identiteta u prvom redu, kao i podređivanje klupskih interesa jednom čovjeku i njegovoj obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Tada se "uništavanje klupskog identiteta" činilo nečim apstraktnim, izmišljenim, dok se klub iz dana u dan udaljavao od svojih navijača i od vrijednosti koje su ga učinile toliko velikim, prepoznatljivim, omiljenim… Danas uz sve probleme, gorući problem i sramota kluba je loš posjet kada se ugase svjetla europskih natjecanja.

'Kuloarske priče o nekim novim strujama u borbi za prevlast u Dinamu'

S vremenom se nezadovoljstvo artikuliralo u svijest o tome da utjecaj i snaga desetaka tisuća Dinamovih članova moraju biti presudni u kontroli i izboru vodstva kluba, a ne da se uprave mijenjaju ovisno o moći određenih političkih i mafijaških struktura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne "ulica", ne menadžeri i ne Bad Blue Boysi. I ne da navijači upravljaju klubom, kako se to često namjerno plasira.

Na kuloarske priče o nekim novim strujama u borbi za prevlast u Dinamu Bad Blue Boysi jedino mogu odgovoriti onako kako odgovaramo svima gotovo čitavo desetljeće – u obzir dolaze samo i jedino demokratski izbori za novu upravu i novog predsjednika kluba!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Pokrenite procese u kojima će Dinamovo članstvo imati ključni utjecaj'

Pravo glasa mora biti omogućeno svim Dinamovim članovima, a ne samo Mamićevim marionetama iz Skupštine koji su šutjeli kad se kralo. Ne može biti prečica, ne može biti dogovora "ispod stola".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od nadležnih tijela NK Dinama tražimo da hitno, u što kraćem roku pokrenu procese u kojima će Dinamovo članstvo imati ključni utjecaj u izboru vodstva kluba. Da klub više ne robuje interesima i hirovima pojedinaca i da o njemu odlučuju DINAMOVCI, a ne političari i mafijaši.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne podcjenjujte našu upornost i odlučnost da ovo izguramo do kraja!

Više nemate vremena, više nemate izgovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BAD BLUE BOYS", stoji u priopćenju.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo