FOTO: / Dinamo do koljena dotukao Zadar, hat-trick Duje Čopa

Nogometaši Dinama su u trećem kolu hrvatskog nogometnog prvenstva s 5:0 svladali Zadar. Ovo je najuvjerljivija pobjeda Dinama ove sezone.

2.8.2014.
15:54
VOYO logo

DINAMO: Ježina - Pinto, Sigali, Šimunović, Pivarić - Ademi, Machado, Andrijašević - Soudani, Čop, Pjaca.

ZADAR: Matković - Ikić, Ješe, Šimurina - Bilaver, Sarić, Weitzer, Muić, Pešić, Viduka - Ivančić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 1:0 Čop (25'), 2:0 Ademi (28'), 3:0 Soudani (50'), 4:0 Čop (80'), 5:0 Čop (89')

Očekivala se maksimirska rapsodija protiv Zadra. Iz razloga što je na zadnja četiri maksimirska gostovanja Zadar primio šesnaest golova i zabio samo jedan koji nije bio dostatan za pobjedu. Nastavilo se u istom tonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je prvu ozbiljniju priliku imao u 14. minuti. Nastala je gužva ispred gola Zadrana, najbliže lopti se našao novi igrač Dinama Franko Andrijašević, ali s crte je to obranio golman Zadra.

Nije se dugo čekalo na prv gol. Dinamo je poveo u 25. minuti s 1:0. Golman Zadra Matković je kratko odbio udarac Pinta, Soudani je pokušao iz druge, Matković je i to obranio, ali Duje Čop iz treće uspijeva ubacit loptu u gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri minute poslije, točnije u 28. minuti, Dinamo je povećao vodstvo na 2:0. Makedonski reprezentativac Arijan Ademi je postigao fantastičan gol s 25 metara, bomba koja je završila u rašljama nemoćnog Matkovića.

Drugo poluvrijeme Dinamo otvara s golom. U 52. minuti Soudani je zabio svoj prvi gol na utakmici, ukupno četvrti u prvenstvu. Ubacio je u ovoj utakmici sjajni Pinto, a Alžirac je glavom skrenuo loptu u mrežu kraj u prazno istrčalog vratara Matkovića za 3:0. Pinto je protiv Zadra bio pokretač svih akcija Dinama. Odlična predstava dinamovog internacionalca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je nastavio napadati, Zadar se grčevito branio, ali kapitulacija je došla u 80. minuti kada je Čop iz slobodnog udarca postigao svoj drugi gol na susretu. Ne semaforu je tada pisalo 4:0.

I kada smo već mislili da će Dinamo popustiti napade i mirno čekati kraj, uslijedio je i peti gol. Mladi dinamov tinejdžer Čorić je u 89. minuti odlično tukao s 16 metara i pogodio desnu vratnicu, naletio je Čop i zabio svoj treći pogodak na susretu. Završilo je na kraju 5:0. Dinamo je tako došao do najuvjerljivije pobjede ove sezone i s lijepom injekcijom samopouzdanja čeka uzvrat trećeg pretkola Lige prvaka protiv Aalborga (1:0). Utakmica je na rasporedu u srijedu u Maksimiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo