MODRI IZDOMINIRALI BJELIČINU EKIPU / Dinamo rutinski svladao Osijek prekrasnim golom Jakića i veoma bizarnim autogolom Lončara

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Dinamo je na Gradskom vrtu svladao Osijek s 2:0

29.8.2021.
20:58
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Dinama u jednom od derbija 7. kola HT Prve lige pobijedio je u gostima Osijek s 2-0 (1-0) i privremeno zasjeo na prvo mjesto prvenstvene ljestvice.

Gosti su poveli u 33. minuti, a strijelac je bio Kristijan Jakić. Osijek je do izjednačenja mogao u 58. minuti, ali je Dominik Livaković obranio kazneni udarac koji je izveo Marin Pilj. U 65. minuti Dinamo je došao do drugog pogotka, autogolom Danijela Lončara od kojeg se lopta nesretno odbila u vratara Ivicu Ivušića pa u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi ovosezonski sudar aktualnog prvaka i doprvaka dočekan je s velikim očekivanjima s obje strane. U prvom poluvremenu su ih opravdali samo izabranici Damir Krznara koji su, prema svemu viđenom, trebali imati i više od jednog gola prednosti.

Bezopasan Osijek

U 14. minuti se prvi put u prilici našao Mislav Oršić. Njegov prvi udarac s 12-13 metara završio je u domaćem bloku, ali je dobio priliku za popravak. Novi udarac je bio precizniji, ali je Ivica Ivušić spriječio Oršića da se upiše u strijelce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 18. minuti je osječki vratar bio nemoćan i mogao je samo pogledom ispratiti udarac Kristijana Jakića, ali se lopta odbila od vratnice. Prvi je na odbijenoj lopti bio Deni Jurić, ali ju nije uspio dobro zahvatiti.

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Osijek - Dinamo

U 33. minuti Dinamo je izveo sjajnu akciju koja je rezultirala vodećim pogotkom. Najveći dio posla obavio je Bartol Franjić koji je došao do lopte na 30-ak metara od Dinamovog gola i u slalomu među osječkim nogometašima došao do suparničkog kaznenog prostora i dodao prema Juriću koji se sjurio po lijevom boku. On je uputio oštru prizemnu loptu paralelno s crtom peterca, koju je na drugoj vratnici dočekao Kristijan Jakić i bez poteškoća ju preusmjerio u nebranjenu mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osijek je u cijelom prvom poluvremenu imao jedan udarac prema vratima, ali je bio potpuno bezopasan i nije zahtijevao intervenciju Dominika Livakovića.

Promašen penal koji je dosuđen Osijeku

Na kraju poluvremena je inspirirani Jakić, koji će karijeru nastaviti u njemačkom Eintrachtu, umalo je po drugi put poslao loptu u mrežu. Asistirao mu je Bruno Petković, Jakić je iskosa s desne strane sa 10-ak metara gađao suprotan kut. Ivušić je bio svladan, ali je pogodak spriječio Lončar koji se našao na metar ispred gol-crte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nenad Bjelica je pokušao promijeniti "krvnu sliku" svoje momčadi ubacivši čak trojicu igrača na početku drugog poluvremena, a to su bili Pilj, Fiolić i Daku.

No, Dinamo je bolje počeo i drugo poluvrijeme i prvi imao veliku priliku. Raspoloženi Jakić se našao u ulozi asistenta, Jurić se našao u odličnoj poziciji desetak metara od gola, ali je prebacio vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Osijek - Dinamo

U jeku Dinamove nadmoći, Osijek je dobio iznenadnu pomoć. Šutalo je u 56. minuti u borbi za poziciju u kaznenom prostoru rukom zahvatio Ramona Miereza po licu. Ivan Bebek je prvo odmahnuo rukom, a na sugestiju iz VAR sobe ponovno pregledao situaciju i dosudio kazneni udarac.

Marin Pilj je preuzeo odgovornost izvođača, ali je njegov udarac u desnu stranu Dinamovog gola pročitao Dominik Livaković i spriječio Osječane da dođu do izjednačenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva pobjeda Dinama u Osijeku nakon tri godine

U 60. minuti je Osijek ponovno bio blizu izjednačenju, ali je Franjić klizećim startom blizu gol-crte spriječio da se lopta nakon gužve u kaznenom prostoru otkotrlja u mrežu.

Pet minuta poslije Franjić je ponovno bio u istaknutoj ulozi kod pogotka kojim je zagrebačka momčad udvostručila prednost. Iz slobodnog udarca je Oršić s 30-ak metara ubacio u kazneni prostor. Netko je od Osječana odbio loptu prema desnoj vratnici. Prije nego što je lopta prešla gol-crtu Franjić je uspio poslati prema sredini peterca. Danijel Lončar je u klizećem startu pokušao blokirati ubačaj, no lopta se prvo odbila od njega, potom od Ivušića i završila u mreži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stečenu prednost je Dinamo znalački držao ne dopustivši domaćim igračima da ozbiljnije zaprijete Livakoviću. Zagrepčani su tako došli do svoje prve pobjede u Osijeku od studenog 2018.

------------------

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PRVA HNL, SEDMO KOLO, STADION GRADSKI VRT, 18:55

OSIJEK - DINAMO 0:2

Sastavi:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osijek (3-5-2): Ivušić - Bralić, Škorić, Lončar - Bartolec, Žaper, Nejašmić, Kleinheisler, Miloš - Gržan, Mierez

Dinamo (4-4-2): Livaković - Moharrami, Ristovski, Šutalo, Franjić - Ivanušec, Mišić, Jakić, Oršić - Jurić, Petković

Tekst se nastavlja ispod oglasa

------------------

Tijek utakmice

Kraj utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' - Igrat će se još pet minuta.

89' - Špikić je ušao, Jakić je izašao, bila je ovo sjajna utakmica Dinamova veznjaka, a tko zna možda mu je i posljednja jer priča se da ide u Eintracht.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

87' - Pokuava sada Osijek, Mierez je šutirao sada iz teške situacije iz okreta gotovo s ruba kaznenog, ali ravno u Livakovića je otišlo.

80' - Ivanušec ide van, Gojak unutra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

78' - A utakmica se malo smirila, Dinamo više ne srlja i nije onako agresivan, Osijek je preuzeo inicijativu, ali je jalov.

75' - Kleinheisler izlazi ušao je Hiroš, Bartolec je vani ušao je Jurčević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

72' - Van ide Jurić ući će Komnen Andrić.

65' - AUTOGOL LONČARA! Bio je to vrlo bizaran gol, lopta je u kazneni prostor stigla iz slobodnjaka Oršića, a zatim je Škorić preusmjerio prema gol-autu gdje je loptu dočekao Franjić koji je zatim iz mrtvog kuta pogodio Lončara od kojeg se pak lopta odbija u gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

60' - Izbilo je naguravanje Škorića i Ristovskog, nakon čega se guranju priključio Daku, a onda i igrači obaju momčadi. Sve je završilo žutim kartonima za Ristovskog i Škorića.

58' - LIVAKOVIIIIIIIIĆ! Brani penal Pilju! Pucao je po sredini Osijekov veznjak i spašava Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

58' - Nakon višeminutnog pregleda snimke, sudac je pokazao na bijelu točku jer je Šutalo startao na Miereza.

54' - Kakav je zicer sada zapucao Jurić. Jakić mu je sjajno proslijedio loptu na desnu stranu kaznenog prostora, ali ovaj je poslao loptu daleko iznad gola. Mogao je čak štopati loptu i naciljati, ali bio je brzoplet.

50 ' - Malo je rastrčaniji Osijek, ali ništa ne uspijevaju, uglavnom se pokušava dugim loptama pronaći stasite napadače, ali na takvu igru je spreman Dinamo.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme, Bralić, Žaper i Gržan su izašli, ući će Pilj, Fiolić, Daku.

Kraj prvog dijela...

45' - Jakić je sada došao u sjajnu šansu za gol, pucao je s desetak metara iskosa s desne strane, ali skinuo mu je Ivušić.

40' - Ništa se ne mijenja, Osijek je nevidljiv i sterilan, dok Dinamo nastavlja u istom tempu.

33' - GOOOL! JAKIIIIĆ! Franjić je sjajno izašao s loptom, preko pola terena, zatim je dao za Jurića na lijevo krilo, a ovaj centrira oštro po podu u kazeneni prostor gdje je Jakić bio na pravom mjestu i prekrasno je zabio.

31' - Miloš je kažnjen žutim kartonom jer je vrlo burno reagirao na jednu bezazlenu odluku suca.

30' - Dinamo sve više pritišće, Osijek je u prvih pola sata gotovo nevidljiv i bezopasan. Dinamo ima potpunu kontrolu utakmice i do sada su šutirali osam puta na gol, Osijek niti jednom. Ipak, ne bi ovo bila prva utakmica u kojoj je Osijek neprimjetan, a na kraju ipak uzme plijen.

23' - Oršić je opalio s one svoje pozicije, s lijeve strane iskosa izvan kaznenog prostora, ali pogodio je malu mrežicu izvana.

18' - Nova velika šansa! Jakić je sada izbacio obranu Osijeka i pucao je s nekih 15 metara i dobro je pucao, ali pogodio je stativu. Na odbijenu loptu naletio je Ristovski, ali šlampavo ju je zakačio i otišla je pored gola.

14' - Kakva šansa! Ristovski je centrirao u kaznenu prostor gdje je Oršić bio u fantastičnoj poziciji za šut, pucao je u desnu stranu, ali mu je Ivušić to odlično skinuo. Velika je ovo prilika bila.

10' - Dinamo je malo preuzeo kontrolu, ali kompaktna je obrana Osijeka i teško probojna. Bit će ovo vrlo tvrda utakmica.

5' - Nema za sada većih opasnosti, ne riskiraju još niti jedni niti drugi...

1' - Počela je utakmica. Krznar je iznenadio sastavom jer je u momčadi ponovo već otpisani Kristijan Jakić koji sprema ovih dana transfer u Eintracht.
------------------

"Dinamo je sjajna momčad, sa sjajnim igračima i odličnim trenerom. Ostvarili su svoj cilj igranja minimalno Europske lige. Liga prvaka je šlag na tortu, ali već ulaskom u grupnu frazu Europa lige su ispunili svoj cilj. Vidjet ćemo kako će se to reflektirati na njih u nedjelju, ne mogu predvidjeti ni sastav ni sustav jer su dosta mijenjali u zadnje vrijeme, ali pripremit ćemo se na najbolji mogući način. Važno je da mi budemo vrhunski, ako je tako onda su izgledi za pobjedu u svakoj utakmici velike", rekao je aktualni trener Osijeka i nekadašnji strateg Dinama Nenad Bjelica.

Njegov kolega na protivničkoj klupi, trener Dinama Damir Krznar je poručio:

"Uvijek nam je zadatak promjena fokusa i usmjerenje na sljedeću utakmicu, jer je uvijek ona ta koja je najvažnija. A, pogotovo ova protiv Osijeka. Idemo u goste iznimno dobroj momčadi, očekuje nas vrlo težak suparnik, istinski derbi. Sve snage usredotočili smo na tu utakmicu, dobro se spremamo za nju i jedva čekamo početak."

Prijenos utakmice između Osijeka i Dinama možete gledati na kanalu ArenaSport 3, a tekstualni prijenos možete pratiti na portalu Net.hr.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo