DINAMO PROTIV ROSENBORGA ZA LIGU PRVAKA: / Bjelica najavio utakmicu, otkrio i sastav: 'Bolji su od Ferencvaroša...'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Dinamo je došao do zadnje stepenice i igra utakmice koje će odlučiti europsku sudbinu

20.8.2019.
18:12
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaše zagrebačkog Dinama u srijedu od 21 sat očekuje utakmica trećeg pretkola Lige prvaka u kojoj će na Maksimiru protivnik Modrima biti norveški Rosenborg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Dinama Nenad Bjelica i kapetan Arijan Ademi najavili su utakmicu, prvu od dvije u kojima Dinamo igra za Ligu prvaka.

"Nakon prošlogodišnjeg neulaska u Ligu prvaka, ovo nam je velika šansa da pokažemo da smo godinu dana zreliji i bolji i kako zaslužujemo Ligu prvaka",izjavio je trener Modrih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Image
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Konferencija za medije GNK Dinamo uoči prve utakmice play offa Lige Prvaka: GNK Dinamo - Rosenborg BK. Arijan Ademi, Nenad Bjelica.

Slavljenik Bjelica

"Spremni smo za dvije jako teške utakmice. Želimo sutra pobijediti, dat ćemo sve do sebe da razveselimo navijače i da darujemo pobjedu našem treneru za rođendan", najavio je Dinamov kapetan Ademi.

Bjelici je u srijedu 48. rođendan za koji nije imao posebnih želja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Samo zdravlja, bez toga nema ništa. Za ostalo ćemo se sami izboriti. Sebi i svima oko sebe želim samo zdravlja", rekao je Bjelica.

Ivanušec sigurno igra u uzvratu

Kad je zdravlje u pitanju, Dinamov trener na raspolaganju ima gotovo sve igrače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi na dispoziciji, osim Andrića i Muharamija, pa i naš novi igrač Luka Ivanušec koji je prijavljen za Europu. Vidjet ćemo hoće li već sutra biti u sastavu, ali za utakmicu u Norveškoj sigurno."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bjelica o suparniku koji je čak 11 puta igrao u grupnoj fazi Lige prvaka govori s puno poštovanja.

Usporedba s Ferencvarošom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pred nama su dvije teške utakmice, 180 minuta u kojima ćemo trebati biti na razini na kojoj smo bili veći dio utakmice protiv Ferencvarosa", rekao je Bjelica i usporedio Rosenborg s prvakom Mađarske.

"Rosenborg je puno iskusniji u ovakvom tipu utakmica, a i po godinama. Razlikuju se i po sistemu igre, 4-3-3 koji prelazi u 4-5-1. Jako se dobro brane. Istaknuo bih i da je Soderlund za dvije klase bolji igrač od napadača koje ima Ferencvaros", istaknuo je Bjelica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bolji nego lani

Prije godinu dana Dinamo je zapeo na posljednjem koraku prema Ligi prvaka porazom od švicarskog Young Boysa, ali je 'prezimljavanjem' u Europskoj ligi stekao dragocjeno iskustvo.

"Sigurno da smo bolja momčad, godinu dana smo skupa, dobro smo se upoznali. Sigurno da želimo stepenicu više i potrudit ćemo se da to napravimo", izjavio je Arijan Ademi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Bjelica je otklonio sve dvojbe oko sastava, ako ih je uopće imao.

Poznat sastav

"Neće se puno razlikovati od onog što je igrao u Budimpešti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako će ostati vjeran taktici i postavi koja je prije tjedan dana trijumfiralno projurila Groupama Arenom u Budimpešti protiv Ferencvarosa, Bjelica bi u srijedu trebao izvesti sljedeću početnu postavu: Livaković – Stojanović, Dilaver, Perić, Leovac – Moro, Ademi – Hajrović, Olmo, Oršić – Petković.

Vjetar u leđa s tribina

Ulaznice se odlično proodaju i Dinamov trener vjeruje da će i navijačka pomoć odigrati ulogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U svim utakmicama su nam bili vjetar u leđa. Animirali su se nakon pobjede u Budimpešti. Naše je da im priredimo zadovoljstvo, nadam se pobjedom", zaključio je slavljenik Bjelica.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo