Dogodilo se ono čega se Mamić najviše bojao!

Dinamo je u uzvratnoj utakmici 3. pretkola Lige prvaka u Maksimiru sa 4:0 pobijedio Sheriff, izborio nastup u Europskoj ligi, a borit će se još i za Ligu prvaka.

8.8.2012.
10:31
VOYO logo

Zagreb. Stadion Maksimir. Gledatelja: 25.000. Sudac: Leontios Trattou (Cipar)

DINAMO: Kelava, Šimunić, Tonel, Vida, Ademi, Leko, Badelj, Pivarić, Alispahić (od 64. Peko), Beqiraj (od 77. Čop), Rukavina (od 84. Ibanez).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SHERIFF: Stojanov, Pereira (od 37. Pajović), Metoua, Apatič, Samardžić, Luvannor, Onica, Georgijev, Marjanović (od 66. Ivanov), Stanojević, Pešić.

Strijelci: 1:0 - Vida (16), 2:0 - Beqiraj (34), 3:0 - Čop (78), 4:0 - Ibanez (87) Nogometaši Dinama došli su na jedan korak od plasmana u najjače klupsko natjecanje Europe – Lige prvaka. U uzvratnoj utakmici 3. pretkola moldavski Sheriff je na Maksimiru 'pao' s laganih 4:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je golovima Domagoja Vide i Fatosa Bećiraja do poluvremena već imao sigurnih 2:0, a onda je u posljednjih 12 minuta utakmice s još dva pogotka, Duje Čopa i Luisa Ibaneza, riješio protivnika koji im je stao na put u istoj fazi natjecanja prije dvije godine. Podsjetimo, prvu utakmicu u Tiraspolu Dinamo je dobio s minimalnih 1:0.

http://www.youtube.com/embed/3vgaI6tFgeI?rel=0&modestbranding=1 Dinamo je sasvim zasluženo izborio plasman u play-off rundu, a svog će protivnika saznati u petak nakon ždrijeba u Nyonu. Recimo i da će Dinamo biti nositelj u posljednjoj rundi kvalifikacija zahvaljujući ispadanju Red Bull Salzburga u 2. pretkolu. Od ostalih utakmica izdvojimo prolaske švicarskog Basela, grčkog Panathinaikosa, belgijskog Anderlechta, škotskog Celtica, turskog Fenerbahçea, ali i ciparskog AEL Limassola, koji je i u uzvratu, u Beogradu, s 1:0 bio bolji od Partizana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo - Šerif 4:0 (Vida 16, Bećiraj 34, Čop 78, Ibanez 87), ukupno: 5:0 Dudelange - Maribor 0:1, 5:1 Neftči - Ironi Kiryat 2:2, 2:6 Helsingburg - Slaskn 3:1, 6:1 HJK Helsinki - Celtic 0:2, 1:4 Slovan Liberec - Cluj 1:2, 1:3 Ekranas - Anderlecht 0:6, 0:11 Vaslui - Fenerbahçe 1:4, 2:5 Basel - Molde 1:1, 2:1 Club Brugge - Kopenhagen 2:3, 2:3 Panathinaikos - Motherwell 3:0, 5:0 Partizan - AEL 0:1, 0:2

KRAJ UTAKMICE! Dinamo je visokom pobjedom od 4:0 izborio nastup u 4. pretkolu Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' - Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade.

87' - Gooool! Dinamo vodi 4:0. Ibanez je zabio tri minute nakon što je zamijenio Rukavinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

84' - Ibanez je zanijenio Rukavinu.

78' - Gooool! Dinamo vodi s 3:0. Strijelac je Čop koji je prije minutu ušao u igru. Iskoristio je neopreznost gostujućih igrača, 'iščeprkao' loptu i zatresao mrežu za konačnu potvrdu prolaska Modrih u 4. pretkolo Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

77' - Čop je u igri zamijenio Beqiraja.

72' - Nova baklja u terenu, utakmica je privremeno prekinuta, ali i nastavljena. Interventna policija se pojavila na istočnoj tribini odakle su baklje doletjele na travnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

67' - Peko je zaradio žuti karton.

66' - Ivanov je u momčadi Sheriffa zamijenio Marjanovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

66' - Doletjela je nova baklja u teren.

64' - Peko je u igri zamijenio Alispahića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

60' - Ostvarila se noćna mora Zdravka Mamića i čelništva Dinama jer su na teren pale tri baklje i to s istočne tribine. Sudac je poslao upozorenje da bi mogao prekinuti utakmicu.

53' - Dinamo je imao dvije dobre šanse, no ni Beqiraj ni Badelj nisu bili precizni. Beqiraj je poslao loptu nebu pod oblake, a kapetan Dinama pokraj gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

52' - Leko je pokušao ubaciti s desne strane, ali nije to dobro izveo.

45' - Uoči nastavka utakmice stadionom je u Dinamovom dresu prošetala i olimpijska pobjednica Sandra Perković koja je dobila zasluženi pljesak navijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POČELO JE DRUGO POLUVRIJEME!

KRAJ PRVOG POLUVREMENA!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' - Sada je bilo opasno pred Kelavinim golom. Nakon odbijene lopte Stanojević je pucao glavom, no lopta nije išla u okvir gola.

37' - Pajović je zamijenio ozlijeđenog Pereiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

34' - Gooooool! Alispahić je gurnuo preciznu loptu za Beqiraja koji se oslobodio čuvara i zabio za 2:0.

30' - Rukavina je ubacio u šesnaesterac, a Leko zakasnio na šut. Pomoćni sudac je signalizirao zaleđe pa i nije neka 'šteta'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

27' - Badelj je poslao duboku loptu za Vidu koji je pao na rubu šesnaesterca. Dinamo je očekivao da će sudac Trattou dosuditi nasjtrožu kaznu ili barem slobodan udarac, no on se nije oglasio.

25' - Beqiraj je imao sjajnu priliku, no njegov udarac je obranio Stojanov!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

20' - Nova opasnost pred vratima gostiju. Alispahić je glavom pokušao zatresti mrežu, no igrači Sheriffa su 'počistili' opasnost pred svojim golom.

16' - Goooool! Dinamo je poveo. Velika pogreška Sheriffovog vratara Stojanova kojem je odbijena lopta nakon slobodnog udarca Beqiraja prošla kroz noge. Vida je iskoristio poklon i zatresao mrežu za 1:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12' - Rukavina nije uspio glavom zahvatiti jednu ubačenu loptu, moglo je biti opasno...

5' - Stanojević je opasno pucao, ali Kelava je uspio odbiti loptu u korner.

1' - Počeo je susret u Maksimiru.

specijal-201102150360004-Dinamo specijal-201102150360004-Liga prvaka

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo