Dinamo na Maksimiru 'pregazio' Zagreb

Modra rapsodija na Maksimiru! Dinamo je uoči uzvrata u 4. pretkolu Lige prvaka u Mariboru, u 6. kolu hrvatske nogometne lige razmontirao Zagreb. Bilo je 6:0!

25.8.2012.
22:58
VOYO logo

Sjajna večer za igrače Ante Čačića. Njegove najave kako se pribojava utakmice za Zagrebom pale su u vodu nakon 33. minute, a onda je na terenu postojala samo jedna momčad - Modra.

Dinamo je od samog početka krenuo u ofenzivu, dok se Zagreb orijentirao isključivo na branjenje svojih vrata. Redale su se prilike, a najizglednije promašio je Čop u 11. i 25. minuti. No, onda je Mehmet Alispahić zabio fantastičan gol za vodstvo. Odbijanac na 20-tak metara od gola Vidakovića prihvatio je veznjak Modrih i raspalio po lopti koja je odsjela u nebranjeni dio mreže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od tog trenutka sve je bilo lakše za domaćine. Već tri minute poslije Sammir je pronašao Vidu a ovaj glavom zabija za 2:0. U 40. minuti Dinamo je imao već 3:0! Beqiraj je izašao sam na Vidakovića, gostujući vratar ga ruši, sudac svira penal, a novi pogodak zabija Sammir.

U nastavku isti scenarij! Već u 53. minuti Modri zabijaju četvrti pogodak. Ponovo se istaknuo Sammir koji je loptu iz daljine sjajnim udarcem smjestio u Zagrebovu mrežu. Dvadeset minuta posije, pukla je 'petarda'. Ibanez se sjurio u kazneni prostor Pjesnika, Vidaković ga srušio, sudac pustio prednost, a prvi je do lopte stigao Beqiraj i bez problema pogodio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom se dogodio jedan manji incident. BBB-i, koji su najavili kako se zbog Mamićevih 'spletki' sele na Istok, u 71. su minuti bacili jednu baklju na teren, a sudac Pristovnik nakratko je prekinuo susret. Nakon kratke pauze Dinamo nije stao, tražio se još novi pogodak, a on je stigao u 87. minuti kada je još jedan dalekometni udarac odsjeo u mrežu Zagrebaša. Precizno i odmjereno je naciljao Jerko Leko.

Modri su napravili sjajnu uvertiru za uzvrat u Mariboru koji se igra u utorak, a budu li Čačićevi igrači prikazali ovakvu igru kao protiv Zagreba, Slovenci će teško do Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ostalim susretima dana Istra je pobijedila Split na Drosini s 1:0, jedini strijelac na utakmici bio je Ottochian u 24 minuti. Cibalia i Zadar su u Vinkovcima odigrali bez pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo