Dinamo visokom pobjedom pobjegao Hajduku na +20!

Dinamo je u 28. kolu hrvatskog prvenstva na Maksimiru pobijedio Istru s 4:1 i dva kola prije ima 20 velikih bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Hajduk.

28.4.2012.
21:56
VOYO logo

Terensku inicijativu Modri su pogotkom okrunili u 21. minuti. Dugo je lopta kružila oko kaznenog prostora gostiju, a onda ju je Sammir proslijedio za Pivarića, koji odlično odmjerenim udarcem s 20-ak metara pogađa suprotni kut gola Puljana.

Samo pet minuta Dinamo je udvostručio svoje vodstvo. Nakon udarca iz kuta lopta je došla na drugu vratnicu do Alispahića, koji pogađa za 2:0. Do kraja prvog dijela Puljani su si vratili kakvu takvu nadu u pozitivan rezultat na Maksimiru pogotkom Križmana u 41. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da spriječi bilo kakvo iznenađenje na Maksimiru igrači Ante Čačića pobrinuli su se u samo četiri minute nastavka. Prvo je u 60. minuti Pivarić udarcem s 15-ak metara došao do drugog gola na utakmici, a u 63. minuti točku na i stavio je Pokrivač.

Veznjak Modrih osvojio je jednu loptu i preciznim udarcem s vrha šesnaesterca donio Dinamu 4:1. U 69. minuti Ivan Krstanović mogao je zabiti i peti gol, ali njegov udarac zaustavila je vratnica. Zahvaljujući pravom remek djelu Duje Čopa Split je s 2:0 (1:0) svladao Zagreb. Čop je pogodak postigao u 23. minuti, bio je to jedan od najljepših poteza sezone u Hrvatskoj ligi. Na rubu kaznenog prostora kroz noge je proturio loptu Mateu Pavloviću, tim potezom ga bacio na travnjak, zastao i onda odmjerenim pogodio suprotni kut Vidakovićevog vratiju. A pobjedu je odličnim pogotkom u posljednjoj minuti potvrdio Dražen Bagarić. Slaven Belupo pobjedom protiv Zadra (2:0) napravio je veliki iskorak u borbi za Europu. Pogotke vrijedne tri boda postigli su Vugrinec majstorskim udarcem s 20-ak metara u 40. minuti te Šaban, nakon dodavanja Mujanovića, u 73. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šabanu je to bio prvijenac u dresu Slavena Belupa, a varaždinski majstor postigao je svoj 128. HNL pogodak. Mogao je i jedan više, ali na samom početku drugog poluvremena traljavo izveden jedanaesterac, kojeg je izborio Mujanović, obranio mu je Gluić.

Trener farmaceuta u najavi utakmice rekao je da ga ne zanima ljepota, nego isključivo rezultat i to se pokazalo kao dobitna kombinacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvih pola sata igrali smo u velikom grču, trebala nam je majstorija Vugrinca, a poslije nam se otvorilo", izjavio je Roy Ferenčina, koji je svjestan da je Split i dalje u igri, ali da njegova momčad s obzirom na četiri boda prednosti u zadnja dva kola ulazi ovisan o sebi.

Trener Zadra, čija je momčad imala nekoliko solidnih prilika tijekom ne baš prekvalitetne utakmice, riječima da želi Slavenu dobre nastupe u Europi puno je toga rekao, a u osvrtu na dvoboj u Koprivnici je istaknuo da je domaćin odigrao nešto bolje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zabili su dva gola, a za to se i igra", izjavio je Dalibor Zebić. Osijek će na jesen izaći u Europu nakon desetljeća čekanja, ali još drhti za opstanak u prvoligaškom društvu. Protiv Lokomotive osvojili su samo jedan od četiri boda (1:1), koliko im prema računici Stanka Mršića treba da zadrže prvoligaški status.

Finalist kupa je sjajno krenuo, već u trećoj minuti Smoje je konkretizirao silan uvodni pritisak bijelo-plavih, no onda neobjašnjivo stao. Izmjenjivali su se i jedni i drugi u sporadičnoj inicijativi, no dugo vremena bez rezultata. Uvijek bi se netko, najčešće Smoje, stvorio u posljednji trenutak i odagnao moguću opasnost, sve dok Kvržić u 87. nije zakomplicirao na svojoj polovini i pružio Brozoviću priliku za "bombu" s dvadesetak metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo