DINAMO OZBILJNO MORA RAZMISLITI O GAVRANOVIĆU: / Najveće Dinamovo pojačanje u 'svoju' Rijeku ne putuje na željen način

Image
Foto: PIXSELL

Mario Gavranović je dres Rijeke nosio od siječnja 2016. do siječnja ove godine

20.2.2018.
12:53
PIXSELL
VOYO logo

Švicarski nogometni reprezentativac Mario Gavranović službeno je potvrđen kao Dinamovo pojačanje prošlog mjeseca, no poznato je bilo da će redove Rijeke u kojoj je osvojio dvostruku krunu zamijeniti klubom iz Maksimira i puno ranije. Razlog je to zbog kojeg je proživljavao teške posljednje dane u Rijeci budući da mu je navijačka skupina tog kluba okrenula leđa zbog 'izdaje'.

Kako bilo, Gavranović je danas član Dinamove nogometne momčadi za koju je već nastupio u utakmicama protiv Osijeka (asistencija u pobjedi 4-2) i Hajduka (promašen jedanaesterac u porazu 0-1). Put Dinamo i njegovog švicarskog napadača sada vodi na Rujevicu na kojoj se Gavranović nekoć osjećao kao kod kuće, a sada može očekivati dodatan pritisak u smislu huka s tribina. Jasno, bude li nastupio. Ono, pak, o čemu trebaju u Dinamu razmišljati jest hoće li Gavranović i dalje izvoditi udarce s bijele točke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo jedan od posljednjih pet

Naime, ono što mu je trebalo poslužiti kao dodatni impuls u novom okruženju pretvorilo se u novi dokaz da se 28-godišnjak ne snalazi baš dobro u takvim situacijama. Gol u Hajdukovoj mreži skinuo bi teret s njegovih leđa, promašena prilika s jedanaest metara stavila je dodatni pritisak. Sportske novosti podsjećaju da je jedanaesterac kojeg je Gavranović promašio bio njegov četvrti s takvim ishodom od posljednjih pet koje je izveo.

Detaljnije, za Zürich je bio zaustavljen protiv St. Gallena u kolovozu 2015, godinu dana kasnije za Rijeku kada mu je vratar Intera obranio pokušaj. Sljedeća dva promašaja stigla su protiv Hajduka, odnosno Karla Letice koji mu je u prosincu 2017. 'skinuo' udarac da bi u nedjelju promašio vrata. Jedini uspješan pokušaj u ovom nizu imao je protiv Rudeša u listopadu 2016.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo