MODRI NA MUKAMA / Dinamo ostao bez izuzetno bitnog igrača za uzvrat! Čačić će ga teško nadoknaditi

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Dinamo igra uzvratnu utakmicu protiv Bodo/Glimta u srijedu 24. kolovoza u Maksimiru, a minimalan zaostatak iz prvog dvoboja morat će hvatati bez jednog važnog člana prve postave

17.8.2022.
8:52
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Dinamo je u utorak navečer poražen na gostovanju kod Bodo/Glimta s 1:0 u prvom susretu play-offa za ulazak u Ligu prvaka. Modri su veći dio susreta igrali podređenu ulogu te su u prvih sat vremena susreta domaćini bili u nekoliko navrata blizu drugog pogotka.

Momčad Ante Čačića živnula je u pred kraj utakmice te je mogla do izjednačenja samo da je Bruno Petković bio mirniji u završnici. Sve u svemu, Zagrepčani na Maksimiru dočekuju prvaka Norveške s minimalnim zaostatkom što budi optimizam u Dinamovoj svlačionici.
Ipak, Modri će na uzvratu biti oslabljeni neigranjem Josipa Mišića koji je jedini zaradio žuti karton na terenu. Emil Dilaver je dobio karton na klupi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Play-off Lige prvaka /

Pogledajte najbolje trenutke okršaja između Dinama i Bodo/Glimta

Image
Play-off Lige prvaka /

Pogledajte najbolje trenutke okršaja između Dinama i Bodo/Glimta

Mišiću je to bio treći žuti karton te će biti prisiljen pauzirati u presudnoj utakmici za plasman u elitno europsko natjecanje. Iskusni veznjak je izuzetno bitan kotačić u igri Modrih, jer odrađuje jako puno nevidljivog, prljavog posla u sredini terena. Iako Čačić ima nekoliko igrača koji nominalno mogu pokriti tu poziciju, ali bez obzira na to za koga se odluči ravnoteža igre će se promijeniti.

Tri opcije Ante Čačića

Čačić će se najvjerojatnije odlučiti za Amera Gojaka koji je protiv Hajduka pokazao da se vraća u život. Reprezentativac BiH je znatno ofenzivniji od Mišića te bi u tom slučaju Arijan Ademi morao puno više pozornosti posvetiti defanzivi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga opcija je da na toj poziciji zaigra Robert Ljubičić koji igračkim karakteristikama najbolje odgovara toj zadaći no u tom slučaju će Čačić morat smisliti kako zatvoriti bolni lijevi bok.

Treća opcija je da na 'osmicu' spusti Martina Baturinu, a Mišićevu ulogu ključara veznog reda da kapetanu Ademiju. Uzvrat se igra u srijedu 24. kolovoza na Maksimiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo