SLUŽBENO PRIOPĆENJE / Dinamo se oglasio nakon što je u sukobu s Boysima navijač AEK-a izgubio život: 'Još jednom napominjemo, ne putujte u Grčku'

Image
Foto: Profimedia

Mladi Grk je izboden na smrt, a šest drugih ozlijeđenih osoba još uvijek je u bolnici

8.8.2023.
9:13
Profimedia
VOYO logo

Grčki navijač atenskog nogometnog kluba AEK izboden je nožem u noći na utorak tijekom tučnjave s navijačima zagrebačkog Dinama, a najmanje je šestero ozlijeđeno prije prve utakmice trećeg pretkola Lige prvaka koja bi se trebala održati u utorak navečer na stadionu AEK-a u predgrađu Atene.

Image
KAOS U ATENI /

Grci objavili video: Boysi su 'djelovali prema ranije organiziranom planu', oglasila se i policija

Image
KAOS U ATENI /

Grci objavili video: Boysi su 'djelovali prema ranije organiziranom planu', oglasila se i policija

"Ozbiljni incidenti dogodili su se ispred stadiona. Mladi Grk je izboden na smrt, a šest drugih ozlijeđenih osoba još uvijek je u bolnici", rekla je grčka policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utorak ujutro o toj tragediji se oglasio Dinamo službenim priopćenjem.

"GNK Dinamo snažno osuđuje nerede koji su se sinoć dogodili u Ateni, u kojima su prema izvještajima grčke policije te grčkih i hrvatskih medija, naši navijači bili uključeni u incident s navijačima grčkog nogometnog kluba AEK. Takvi događaji nisu u skladu s vrijednostima i etikom koje promičemo kao klub i zajednica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao sportska organizacija, uvijek smo posvećeni promicanju fer igre, sportskog duha i pozitivne atmosfere na stadionima. Neredi ne samo da ugrožavaju sigurnost svih prisutnih, već i narušavaju reputaciju nogometa kao sporta koji spaja ljude i kulture.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izražavamo svoju duboku zabrinutost zbog ovog incidenta. Nažalost, jedna osoba izgubila je život tijekom nereda. GNK Dinamo ovim putem želi izraziti iskrenu sućut obitelji preminule osobe. Još jednom napominjemo i pozivamo sve navijače Dinama da ne putuju na utakmicu u Grčku s obzirom da je UEFA u dogovoru s policijom donijela odluku da se obje utakmice igraju bez gostujućih navijača.

GNK Dinamo ostaje predan stvaranju okruženja u kojem se ljubav prema sportu izražava na pozitivan način, kroz zajedništvo, respekt i suradnju", objavljeno je na službenoj stranici zagrebačkog kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FNC 12 iz pulske Arene ekskluzivno ćete 2. rujna moći gledati na streaming platformi Voyo.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo