DINAMO NA ZIMU SPREMA DRASTIČNE PROMJENE? / Bjelica je ovu odluku predugo odgađao, ali sada će morati prelomiti

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Nenadu Bjelici sada više ne trebaju dvije momčadi, jedna za HNL i druga za Ligu prvaka

18.12.2019.
13:55
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Nažalost, Dinamo će ove sezone proživjeti onaj stari, već stoput viđeni, scenarij. "Modri" su ispali iz Lige prvaka, kao i iz Europa lige, a preostaje im samo Prva HNL i Kup.

Prvenstvo su već praktički osvojili. Iako rezultatski nisu nešto pretjerano impresivni, efikasnost je tu i stvara se dovoljna bodovna razlika da bi se već moglo govoriti o proljetnoj šetnji kroz prvenstvo. Međutim, Dinamo sada ima oveći problem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Nenadu Bjelici sada više ne trebaju dvije momčadi, jedna za HNL i druga za Ligu prvaka, što znači da će neki već ove zime morati napustiti Maksimir. Popis igrača koji više zaista nisu potrebni Dinamu. Bjelica je ove jeseni afirmirao Điru, Gvardiola, Marin se ističe, a čeka se i oporavak Kulenovića, dakle uz postojeći kadar prve momčadi i poneku rezervu kadar mu je popunjen, ali onda ostaje višak.

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

13.02.2019., Ceska, Plzen - Trening GNK Dinamo Zagreba na stadionu Doosan Arena uoci sutrasnje utakmice protiv FC Viktorie Plzen. Iyayi Atiemwen Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Lista za odstrijel

Višak su za sada, prema svemu što smo vidjeli ove sezone Hajrović, Atiemwen, Gavranović, Pinto i vjerojatno Moubandje. BiH nogometaš u potpunosti je marginaliziran ove sezone, a ruku na srce, zaista i nije u nekoj formi te se o njegovu odlasku već dugo piše i priča. Atiemwen zaista nije opravdao uložen novac, Bjelica mu čak i da tu i tamo šansu, ali ovaj je baš ne koristi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gavranović nema toliko problema s formom, ali problem mu je što Dinamo ima Brunu Petovića koji je u životnoj formi i kojeg se ne može istisnuti iz momčadi samo tako. Gavranoviću je 30 godina i ako želi odigrati još koju sezonu mora odmah otići negdje gdje će igrati u prvoj postavi.

Ivo Pinto jedva da je igrao ove sezone i ispada da je povratak u Dinamo bio teški promašaj, gotovo jednako kao i dovođenja Švicarca Moubandje. Obojica se nisu uspjeli nametnuti, a prilike nisu iskoristili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

30.10.2019., stadion Kantrida, Rijeka - Utakmica osmine finala hrvatskog nogometnog kupa, NK Opatija - GNK Dinamo. Damian Kadzior, Petar Stojanovic, Izet Hajrovic. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Ima li im spasa?

Bjelica je od njih imao koristi u prvom dijelu sezone i prošle sezone kada su Hajrović i Atiemwen još dobro igrali, ali ove sezone oni su balast koji treba otpustiti. Bjelica sada više nema razloga zadržavati ih i odlagati odluku o njihovoj prodaji, a jedino što može zakočiti transfere ovih igrača jest odlazak pojedinaca iz udarne postave.

Na meti stranih klubova su Olmo, Petković, Oršić, Livaković, Moro, Gojak, a ako netko od njih ode, ili još gore, ako više njih ode Bjelica će možda zadržati neke od ovih s liste za odstrijel ili će pak promovirati nekog od mlađih u momčad. Sve je otvoreno, ali jedno je sigurno ovim se igračima baš i ne piše dobro, naravno, ako nekim čudom ne uđu u formu i progiraju, ali kako je prvi dio sezone gotov, teško će više imati šanse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bellator Dublin
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo