POVIJEST SE PONAVLJA? / Doznajemo: Dinamo kao sportsko društvo dobiva protuodgovor? Skovan je plan za fuziju klubova koji će kontrirati Plavima

Image
Foto: Pixsell

Spajanje Dinama pozdravljaju mnogi, ali postoje i oni kojima je to zasmetalo. Pripremaju im protuodgovor...

12.6.2024.
13:55
Pixsell
VOYO logo

Zagrebački sport potpuno se zahuktao dolaskom nove klupske garniture u Dinamo. U Maksimirskoj 128 napokon se radi transparentno, klub se otvara članovima, a vodstvo Dinama na čelu s predsjednikom Velimirom Zajecom krenulo je u jačanje odnosa sa svojim imenjacima: Futsal Dinamom, KK Dinamo, OK Dinamo i ŽNK Dinamo. Zasad nije poznato u kojoj mjeri će funkcionirati ta suradnja, ali vrlo je vjerojatno kako se u budućnosti planira spajanje klubova i stvaranje sportskog društva Dinama po uzoru na brojne europske velikane poput Panathinaikosa, Barcelone, Bayerna, Sportinga i sličnih.

Protuodgovor u najavi

Ipak, takvi planovi nisu prošli nezamijećeno u Zagrebu. Naime, pouzdan izvor tvrdi nam kako u glavnom gradu Hrvatske postoji snažna ideja o još jednom sportskom kolektivu koji bi kontrirao Dinamu. Udružiti bi se tako trebali NK Lokomotiva, RK Lokomotiva te Cibona!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako nam tvrdi naš izvor koji je planove čuo izravno od jednog od čelnika navedenih klubova, ljudima iz Cibone jako je zasmetala činjenica da se GNK Dinamo okrenuo od Cibone i pružio ruku KK Dinamu.

Image
IZ PLAVOG PERA /

Moćno, granitno, kao Sljeme veliko; Dinamovština puta pet; Sve je izglednije sportsko društvo Dinamo

Image
IZ PLAVOG PERA /

Moćno, granitno, kao Sljeme veliko; Dinamovština puta pet; Sve je izglednije sportsko društvo Dinamo

Činjenica da GNK Dinamo kao nositelj hrvatskog sporta može uvelike pomoći klubovima iz drugih sportova na razne načine, ne odgovara klubovima koji ne nose sveto ime.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povijest se ponavlja

Poznat je i podatak da je Cibona od 1950. do 1975. godine nosila ime Lokomotiva dok je bila dio Sportskog društva Lokomotiva, a čini se kako zagrebački izazivači žele ponoviti povijest i na taj način pokušati parirati Plavima.

Hoće li Cibona u tom slučaju ponovno mijenjati ime ne zna se, ali jasno je da bi nekadašnjem europskom košarkaškom divu pomoć zasigurno dobrodošla. Ipak, Dinamo se okrenuo svojoj priči koja počiva na čistim temeljima i bit će zanimljivo pratiti razvoj sporta u Zagrebu koji osim navedenih klubova ima i europski poznate klubove poput RK Zagreba te vaterpolske Mladosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo