'Dinamo je osvojio sedmi naslov prvaka zaredom!'

Dinamo je u derbiju 15. kola hrvatske nogometne lige pobijedio Split u Parku mladeži s 3:0, a Zdravko Mamić nakon susreta zaključio kako je prvenstvo gotovo.

18.11.2011.
11:17
VOYO logo

Split. Park mladeži. Gledatelja: 4000. Sudac: Ivan Bebek (Rijeka)

SPLIT: Vuković, Marčić, Križanac, Vidić, Hrgović, Vitaić, Erceg, Obilinović (od 79. Ćapin), Budiša, Čop (od 81. Golubović), Rebić (od 63. Baraban).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DINAMO: Lončarić, Ibáñez, Tonel, Alispahić, Cufré, Leko (od 46. Vida), Badelj, Calello, Kovačić, Beqiraj (od 85. Rukavina), Krstanović (od 80. Ademi).

Strijelci: 0:1 - Beqiraj (67), 0:2 - Ibanez (78), 0:3 - Vida (81) Dinamo je uoči gostovanja kod Reala na Santiago Bernabeu neokrznut prošao Park mladeži. Prvo poluvrijeme je bilo nezanimljivo, bez pravih prilika, a u drugom se hrvatski prvak probudio i razbio domaćina koji je od 70. minute igrao s igračem manje jer je crveni karton zaradio Budiša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvenstvo je završilo, osvojili smo sedmi uzastopni naslov prvaka! No, proljetni dio neće biti dosadan zbog borbe za drugo i treće mjesto", izjavio je nakon utakmice izvršni dopredsjednik Dinama Zdravko Mamić.

Kruno Jurčić na klupi je ostavio reprezentativce Kelavu, Šimunića i Vidu, odmarao ih je za gostovanje u Madridu, a u 'vatru' je poslao Lončarića, Alispahića, Cufrea, napola oporavljenog Tonela...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lončarić je ove sezone branio tek u dvije utakmice, Cufre je igrao u sedam, ali je postao prolaznik u Jurčićevim razmišljanjima, dok se Alispahić tek oporavio nakon prijeloma ruke. Izaslanici milanskog Intera, Zenita i Lecha nisu imali što vidjeti u Parku mladeži. S druge strane trener Splita Tonči Bašić je u igru ušao s trojicom u zadnjoj liniji, a to je recept Ivana Katalinića iz dvoboja s Fulhamom.

U napadu domaćina je zaigrao i mladi Ante Rebić (18), koji je igrao pod injekcijama. Bio je pod posebnom pažnjom, jer je procurilo kako je Dinamo zainteresiran za njega. Navodno se na temu njegovog prelaska već razgovaralo na relaciji Žužuli – Mamići, ali Splitovim šefovima ne sviđa se što bi ga Dinamo najprije spakirao u Lokomotivu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon nezanimljivog prvog dijela susreta Jurčić je u nastavku na desni bok ubacio Vidu, a ubrzo je stigla i prva prigoda Dinama. Krstanović je u 53. minuti šutirao, a s gol linije loptu je izbio Vitaić.

Dinamo je počeo dominirati, očito je Jurčić u svlačionici očitao bukvicu igračima. Kovačić je preuzeo konce igre, nametnuo se Krstanović, probudio se i Badelj. A Split je postao žrtva taktike i nije mogao doći do daha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U jednom trenutku Križanac je iskočio iz zadnjeg reda, izgubio loptu, a u nastavku akcije Dinamo je poveo. Ibanez je ubacio, a Beqiraj je iz pozicije koja je mirisala na zaleđe postigao pogodak. A kada je zbog drugog žutog kartona u 70. minuti isključen Budiša, sve Splitove nade da bi mogao iznenaditi najbolju hrvatsku momčad pale su u vodu.

U 78. minuti publika je počela odlaziti sa stadiona. Ibanez je još jednom predriblao Marčića i krasnim udarcem, desnom nogom, matirao Vukovića. Demoliranje Splita zaključio je Vida u 80. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj utakmice! Dinamo je slavio s 3:0 i povećao prednost nad pratiteljima na 10 bodova, barem dok ne završi dvoboj Lokomotive i Hajduka koji se igra u subotu.

90' - Badelj je u šansu gurnuo Vidu, a branič s desne strane došao pred vratara Vukovića i prebacio gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

84' - Čop izlazi, ulazi Golubović. Na drugoj strani Rukavina ulazi umjesto Beqiraja.

81' - Dinamova pobjeda je definitivno potvrđena. Alispahić je centrirao iz kornera, a Vida na prvoj vratnici glavom matirao domaćeg vratara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

80' - Umjesto Krstanovića je u igru ušao Ademi.

79' - Obilinovića mijenja Ćapina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

78' - Ibanez je povećao Dinamovu prednost i to desnom nogom! Sam je prošao po lijevoj strani i prekrasno pogodio rašlje vratara Vukovića.

71' - Sada je opomenu zaradio Mateo Kovačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

70' - Splitu će u posljednjih pola sata biti jako teško jer je ostao bez isključenog Budiše!

67' - Dinamo je došao u vodstvo i to vrlo lijepim pogotkom Beqiraja! Ibanez je ubacio s lijeve strane na vrh peterca, a Beqiraj vanjskom stranom kopačke pogodio suprotni kut vratara Vukovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

65' - Baraban, koji je taman ušao u igru, krenuo sam prema Dinamovom golu, no njegov je pokušaj udarca zaustavio Vida.

64' - Bad Blue Boysi su koreografijom opet pokušali isprovocirati vodstvo Dinama. Istaknuli su transparente Stolice 3.90 eura te Gdje su računi?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

60' - Čop je ukrao jednu loptu i povukao kontranapad i loše dodao loptu prema Rebiću koji se ozlijedio te ga je u igri zamijenio Baraban

59' - Budiša u posljednji trenutak izbija loptu ispred Krstanovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

55' - žuti karton Budiši.

54' - Nevjerojatno je kakvu priliku nisu iskoristili igrači Dinama. Nakon slobodnog udarca Beqiraja domaćini su blikirali Tonelov pokušaj. Krstanović je potom pokušao iz mrtvog kuta, a Vitaić 'počistio' loptu s gol linije. Beqiraj je nakon toga opet bio u prilici, a crnogorski napadač nije uspio zabiti iako na vratima nije bilo golmana Vukovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

52' - Hrgović je dobio žuti karton.

50' - Dinamo je u petoj minuti nastavka složio prvu pravu priliku na utakmici. Badelj je proigrao Krstanovića, a napadač ubacio u sredinu za Beqiraja, koji je zakasnio na loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Počeo je nastavak dvoboja. Jurčić je na teren poslao Vidu, a u svlačionici ostavio Leku.

Kraj prvog poluvremena. Nadamo se da će derbi 15. kola u nastavku pružiti ljepši i konkretniji nogomet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

40' - Dinamo je 'ukrao' loptu domaćinu i uglavnom je u nogama gostujućih igrača, no pravih prilika i dalje nema.

35' - Erceg je u dva navrata darovao loptu Dinamu, jednom i Križanac, no igrači Krune Jurčića to ne koriste.

34' - Bivši hajdukovac, ali i dinamovac Mirko Hrgović je dobro pucao, no lopta je otišla pokraj lijeve vratnice golmana Lončarića.

32' - Drugi žuti karton na utakmici zaradio je Alispahić.

29' - Obilinović je s desne strane centrirao, no u gostujućem petercu nije pronašao svoje suigrače.

28' - Alispahić je isprobao udarac. Pucao je s nekih 20 metara, a lopta je otišla iznad gola domaćina.

25' - Krstanović je prvi igrač koji je na ovoj utakmici zaradio opomenu suca Bebeka.

21' - Budiša je pogriješio u predaji lopte, no Dinamo nije iskoristio dekoncentriranost domaćeg igrača.

20' - Split i Dinamo pokušavaju igrati atraktivan nogomet, no na žalost gledatelja bez većeg uspjeha. U prvih 20 minuta nije zabilježen niti jedan udarac u okvir gola.

15' - Hrgović se probio po lijevoj strani i nabacio, no Obilinović nije bio dovoljno brz.

12' - Dinamo je pokušao uzvratiti preko Ibaneza, koji je iz slobodnog udarca s 30 metara pucao u živi zid.

11' - utakmica je za sada uglavnom mirna uz dosta grešaka na obje strane, a Čop je pokušao iznenaditi Lončarića s 20 metara. Bez uspjeha.

4' - Panika u šesnaestercu hrvatskog prvaka. Tonel je priomašio loptu, ali Obilinović nije bio dovoljno blizu da eventualno kazni Modre.

1' - Počeo je susret u Parku mladeži i to minutom šutnje za Vukovar - grad heroj. Igrači su izašli na teren s transparentom Zapamtite Vukovar. U Split je podršku Dinamu došlo pružiti i stotinjak Bad Blue Boysa.

Dinamo želi prije odlaska u Madrid potvrditi bodovnu prednost ispred pratitelja, dok se Splićani nadaju senzaciji i skidanju 'skalpa' zagrebačke momčadi.

Dinamo igra u šarenom sastavu. Kelavu, koji je imao problema s ozljedom, na vratima mijenja Lončarić, a trener Jurčić je od prve minute priliku dao Alispahiću i Cufreu.

Stigao je dan koji su splitovci dugo čekali. Na Park mladeži u petak dolazi Dinamo, samo četiri dana prije okršaja s Realom u Madridu.

Važnost utakmice za Splićane možda najbolje ilustrira situacija s Ivicom Križancem, koji unatoč nepodnošljivim bolovima planira zaigrati u tom susretu.

"Uporno nagovaram doktora da mi da injekciju, ali on kaže da nema svrhe, jer je bol koja me muči u kosti, a u kost se ne daje injekcija. Ma, neka mi da što bliže kosti, neka mi otupi bol barem na šezdeset minuta", otkrio je 32-godišnji Omišanin za Sportske.

Čini se da je Križanac prevažan da bi propustio dvoboj. Doktor Bruno Lukšić koji vodi računa o njegovom zdravlju potvrdio je da će ga osposobiti za igru, a isto je najavio i trener CrvenihTonči Bašić.

"Respektiramo Dinamo, to je klub koji igra u Ligi prvaka, svjesni smo njegove kvalitete, ali dolazi na naš teren. Vjerujem u igrače, uvjeren sam da ćemo osvojiti tri boda. Kvalitetni smo, moramo biti taktički mudri i, ako momci odgovore svim mojim zahtjevima, u konačnici ćemo pobijediti", izjavio je Bašić.

Utakmica počinje u 18 sati, a možete ju uživo pratiti na portalu Sportski.net.

specijal-201102150360004-Dinamo

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo