DINAMO ĆE NAGAZITI NA MINU? Slavni hrvatski nogometaš za Net.hr otkrio opasnosti Mađara: / 'Trener im je top, a ovo su im najopasniji igrači'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Kako bi dobili malo bolji, insajderski, uvid u kvalitetu Ferencvaroša, kratko smo se čuli s hrvatskim nogometašem iz redova mađarskog Honveda

31.8.2020.
19:29
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Dinama će po peti put u povijesti igrati protiv Ferencvaroša u europskim klupskim natjecanjima, a drugu godinu zaredom mađarski prvak je jedna od momčadi koja se zagrebačkom klubu našla na putu u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

U dosadašnja četiri dvoboja Dinamo je triput pobijedio, a jedan je dvoboj završio bez pobjednika. Na putu prema grupnoj fazi Lige prvaka u prošloj sezoni, Dinamo je u 3. kolu kvalifikacija igrao protiv Ferencvarosa. U prvoj utakmici na Maksimiru rezultat je bio 1-1. Strijelac za Dinamo bio je Dani Olmo, a za Mađare David Siger.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U uzvratu na Groupama Areni bilo je 4-0 za momčad pod vodstvom Nenada Bjelice, a golove su postigli Arijan Ademi, Bruno Petković, Dani Olmo i Amer Gojak.

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

30.08.2020., Zagreb. stadion u Maksimiru - Hrvatski Telekom Prva liga, 3. kolo, GNK Dinamo - NK Osijek. Photo:

Kao plitak potok?

Pregazili su ih prije samo godinu dana, kao što bi najpoznatiji hrvatski bjegunac i "siva eminencija" Dinama, Zdravko Mamić, rekao - kao plitak potok. Međutim, situacija u Dinamu ove sezone nije nimalo slična onoj s početka prošle. Zapravo, znatno je gora i nepovoljnija. Nema više dvaju ključnih figura "europskog Dinama", Danija Olma i trenera Nenada Bjelica, "modri" su u međuvremenu zaposlili i brzinski smijenili Igora Jovićevića te zaposlili Zorana Mamića, a igra im je negdje po putu drastično deteriorirala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedva su živu glavu izvukli protiv Cluja, vadeći se na penale, u prvenstvu su i dalje neuvjerljivi i čini se kako bodove ubiru "na mišiće" i sjajnu formu vratara Dominika Livakovića, a trener se "vadi" izjavama da se "pobjedi ne gleda u zube".

Iako je Ferencvaroš igračkom kvalitetom, na svim pozicijama, vjerojatno puno slabiji od Dinama, i vrijedi 24 milijuna eura za razliku od Dinama čiji igrači vrijede ukupno 82 milijuna eura, ovaj put možda ih ne treba tako lako otpisati i računati na "gaženje". Ferencvaroš je prošle sezone dominantno osvojio ligu, upisavši tek tri poraza, nisu se osramotili u Europa ligi i izgradili su itekako respektabilan status. Ove su sezone nastavili sjajnu formu i u prošloj rundi Lige prvaka nokautirali su škotskog prvaka, Celtic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

30.08.2020., Zagreb. stadion u Maksimiru - Hrvatski Telekom Prva liga, 3. kolo, GNK Dinamo - NK Osijek. Photo:

Insajderski uvid

Kako bi dobili malo bolji, insajderski, uvid u kvalitetu Ferencvaroša, kratko smo se čuli s hrvatskim nogometašem iz redova mađarskog Honveda, Tonćijem Kukočem. Naša ubojita ljevica imala je samo riječi hvale za mađarskog prvaka i odmah ističe kako je ključni čovjek ovog novog Ferencvaroša nekada slavni nogometaš, a danas sasvim respektabilan trener, Sergiy Rebrov.

"Trener im je ukrajinac Rebrov, ovo mu je druga sezona u Ferencz i on je top-trener. Koristi uglavnom sistem 4-2-3-1 i ima vrlo dobru ekipu. Uigrani su, imaju najjaču ekipu u Mađarskoj i nitko se s njima ne može mjeriti. Evo sada su dobili Celtica, to sve govori", objasnio nam je Kukoč.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatim ističe tko su najopasniji igrači. "Imaju dosta igrača koji svojom individualnom sposobnošću mogu riješiti utakmicu. Za mene su najbolji brazilski nogometaš u sredini terena Isael i norveški krilni napadač Tokmac Chol Nguen, a njega Rebrov sada uglavnom koristi kao čistu špicu", otkriva nam Kukoč.

Na koncu je naglasio kako misli da Dinamo ovaj put neće imati lak posao. "Da, znam da ih je Dinamo dobio posljednji put, ali ovo će biti skroz drugačija utakmica. Prije svega, igra se na jednu utakmicu, a igrat će i na njihovu terenu, Groupama Areni", zaključio je Kukoč.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL, Luka Stanzl
Image
Foto: PIXSELL, Luka Stanzl

16.08.2020., stadion Maksimir, Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 01. kolo, GNK Dinamo - NK Lokomotiva. Lovro Majer, Burton Robert Lee, Lirim Kastrati Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Imaju i dvojicu HNL-ovaca

Naglasili bi samo kako Ferencvaroš u svojim redovima ima dvojicu igrača koji bi mogli Rebrovu uvelike pomoći pri analizi trenutnog stanja u Dinamu. Myrto Uzuni do jučer je nastupao za prošlosezonsku hit-momčad HNL-a, Lokomotivu i odigrao je u svoje dvije sezone na Kajzerici nije nastupio samo u jednoj utakmici protiv bratskog kluba.

Ponešto o Dinamu zna i njihov bivši napadač, Roko Baturina. Mladi Baturina je početkom ove sezone, kao i Uzuni došao iz Dinama, a iako se nije naigrao za seniore, jamačno zna ponešto o aktualnom stanju u klubu i slabim točkama "modrih".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve u svemu, Dinamo, naglašavamo i dalje ima znatno jaču momčad i vjerojatno može "na mišiće" svladati Ferencvaroš, ali ovaj put možda neće biti baš tako lako kao prošle sezone.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo