'Ako pijete coca-colu s ledom, možete dobiti...'

Menadžer Premierligaša Sunderlanda Paolo Di Canio nametnuo je svojim nogometašima vrlo strog režim uoči početka nove sezone. Zabranio im je kečap, majonezu, coca- colu s ledom...

17.8.2013.
16:58
VOYO logo

Tako je talijanski trener odlučio postrožiti prehrambene navike, kao i općenito poraditi na ponašanju svojih igrača. U klupskom trening-kompleksu Sunderlanda zabranjena je konzumacija nezdravih proizvoda poput majoneze, kečapa, ali i kave.

"To je potpuna revolucija. Ne radi se samo o načinu na koji igramo, nego načinu na koji pristupamo svemu. Ursdotočili smo se na mijenjanje okruženja u svlačionici. Zamislite da je vaša navika da godinama koristite mobitel kada imate masažu na krevetu, čak i jednu minutu prije odlaska na trening. Prvih 25 dana sam to prihvaćao jer je moj prioritet bio rad na travnjaku. Međutim, rekao sam odsad nadalje ako netko dođe s mobitelom, makar i u torbi, da ću ga baciti u Sjeverno more. Oni su zabranjeni", rekao je Di Canio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moramo imati predavanja o tome što ne smijemo konzumirati svakog dana, stvari poput majoneze, kečapa i coca-cole. Oni mogu uvjetovati kemijske probleme jetri, probavi. Ako pijete coca-colu sa ledom, možete imati probavne smetnje. Znao sam igrače koji su to popili večer prije utakmice i nisu mogli igrati. Čak i kava može biti problem. Možete popiti jednu kada se ustanete, ali ne i sat prije treninga ili igranja. Dajemo igračima dijetne liste kojih se moraju pridržavati".

//www.youtube.com/embed/HoAg_65ei0U

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo, Di Canio je osim svega spomenutog igračima zabranio i pjevanje pod tuševima u svlačionici zato jer "ometa razinu koncentracije".

Počela je nova nogometna sezona u engleskoj Premierligi, a u prvom je ogledu Liverpool na svom Anfieldu pobijedio Stoke 1-0. Heroji pobjede su bili Daniel Sturridge i vratar Simon Mignolet. Prvi je postigao jedini pogodak u 37. minuti, dok je novi vratar u Liverpoolu, Belgijac Mignolet, obranio jedanaesterac u 89. minuti. Jonathan Walters je dobro zapucao, ali je Mignolet fantastično reagirao, te je time sačuvao tri boda na domaćem travnjaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liverpool je apsolutno zaslužio osvajanje ova tri boda jer je bio mnogo bolja momčadi i gostujući je vratar Asmir Begović najzaslužniji što je Stoke doživio tek minimalan poraz. Tresao se i dva puta okvir vratiju gostujuće momčadi, imao je Liverpool još barem tri-četiri sjajne šanse, ali je na kraju Stokeu presudio tek Sturridge koji je sjajno ljevicom opalio s 20-ak metara, u 37. minuti, i pogodio suprotni kut za startno slavlje.

Imao je i Stoke dobre prilike - i gosti su jednom pogodili okvir vratiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenimo i kako je na tribinama Anfielda bio Luis Suarez, Urugvajac koji zbog suspenzije od prošle sezone nema pravo igranja. No, još je uvijek upitno hoće li Suarez uopće ostati u klubu ili će karijeru nastaviti negdje drugdje.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo