DEŽELA SLAVI SVOG JUNAKA: / Slovenac postao rekorder španjolske La Lige

Image
Foto: AFP, JAVIER SORIANO

Golman Atlético Madrida Jan Oblak (23) postao je rekorder španjolske La Lige. Naime, slovenski vratar je u 29 odigranih ovosezonskih ligaških utakmica primio samo 12 golova.

14.3.2016.
13:13
AFP, JAVIER SORIANO
VOYO logo

Učinak je to koji do sad nikom nije pošao za rukom. Barem ne u prvih 29. odigranih kola. Oblak je jedan od razloga zašto se Atlético Madrid nalazi na drugom mjestu Primere sa ukupno osvojenih 67 bodova, osam bodova manje od prvolasirane Barcelone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Atléticu doživio svoju punu afirmaciju

Jan Oblak jedna je od najvećih zvijezda slovenskog nogometa i slovenski reprezentativac. Svoju karijeru Oblak je započeo u ljubljanskoj Olimpiji, a nakon toga kupila ga je lisanbonska Benfica. No, Portugalci su Oblaka nakon potpisao ugovora poslali na posudbu u Beira-Mar, a nakon toga i u Olhanense, União Leiriau, Rivo Ave, a 2013. godine branio je i za dugu momčad Benfice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Godine 2014., Oblak je potpisao za Atlético Madrid za 16 milijuna eura na 6 godina, a u klubu je nakon toga doživio svoju punu golmansku afirmaciju. Prema Transfermarktu, Slovenac je procijenjen na 18 milijuna eura. Oblak spada u red najtalentiranijih europskih vratara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo