Dramatične scene u Beogradu: 'Strašno je to što se dogodilo'

Nogometna utakmica između Srbije i Albanije prekinuta je u 42. minuti zbog velikih nereda na stadionu Partizana.

15.10.2014.
9:24
VOYO logo

Vijest o neredima je brzinom munje obišla svijet. Šokantne scene tučnjave igrača na travnjaku, uletavanje navijača na teren, sukob policije i gledatelja na tribinama, u potpunosti su zasjenile utakmicu Srbije i Albanije koja je već ranije bila proglašena kao visokorizična. Do samih nereda je došlo u 42. minuti, kada se iznad stadiona Partizana pojavio mali leteći objekt na daljinsko upravljanje s albanskom zastavom. Srpski nogometaš Stefan Mitrović uhvatio je zastavu, a na njega su potom nasrnuli albanski nogometaši u pokušaju da mu je otmu. I onda je nastao - kaos!

Na teren je potom utrčalo nekoliko navijača i nastala je opća tučnjava, pa je sudac utakmice Martin Atkinson iz Engleske odlučio prekinuti dvoboj. Nakon što je kaos na stadionu završio, pred novinare su izašli i igrači Albanije i njihov izbornik Gianni De Biasi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/uDs5mwNRY7U

"Četvorica naših igrača su povrijeđena u gužvi nakon prekida susreta. Neki naši igrači su fizički napadnuti čak i u službenim prostorijama stadiona. Strašno je sve to što se dogodilo, od samog početka je atmosfera bila napeta. Jako ružna gesta Srba, a čitava utakmica je bila izuzetno loše organizirana", rekao je De Biasi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/jAANiHquxXI

Jedan od albanskih igrača koji su nasrnuli na Stefana Mitrovića i Nemanju Gudelja da im "otmu" zastavu tzv. "Velike Albanije" bio je i napadač Bekim Balaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/oQ0cxHDrL74

"Nisam se uopće uplašio u tom trenutku. To bi svako učinio za svoju zastavu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srbi, s druge strane, ističu kako su htjeli nastaviti meč, isto što je i UEFA htjela koja je inzistirala da se meč nastavi, ali, kako kažu domaći nogometaši, gostujući igrači nisu bili u stanju psihički i fizički nastaviti meč.

"Detalje koji su se događali ne možemo sada da analiziramo. Najvažnije za našu reprezentaciju je da smo mi ti koji su htjeli nastaviti susret i u svakom trenutku smo bili uz igrače Albanije. Htjeli smo igrati nogomet, ali Albanci su nam rekli da nisu psihički i fizički spremni da nastave", kazao je kapetan Srbije Branislav Ivanović, te dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ostaje žal što nogomet nije bio u prvom planu. Zaista je teško sada iznositi dojmove. Mi samo želimo igrati nogomet, ostalo ne želimo komentirati".

Sad je na potezu UEFA. Cijeli slučaj ide na disciplinsku komisiju krovne organizacije europskog nogometa koja će odlučiti o kazni. Sasvim sigurno, biti će tu i dodatnih izvještaja koji bi trebali pomoći kod rasvjetljavanja ovog velikog skandala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo